Frissen Fejérből

2021.12.16. 07:20

Katonák hoztak ajándékot a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai központjához

Katonák hoztak szerdán ajándékot a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai központjához.

Tihanyi Tamás

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tavaly augusztusban kezdte meg munkáját a Székesfehérváron települő Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság, amely a változó biztonsági környezetre hivatott hatékony választ adni amellett, hogy hozzájárul a katonai szövetség elrettentő és védelmi erőfeszítéseihez. Létrejöttét megelőzően a parancsnokság keretnemzeteinek vezetői felismerték, hogy a közép-európai régióban nincs elegendő, ezen céloknak megfelelő NATO szintű jelenlét, ezért tettek közös felajánlást a szövetség részére e nemzetközi parancsnokság létrehozásáért, ahol ma magyar, horvát és szlovák katonák szolgálnak. 

Szerdán Denis Tretinjak vezérőrnagy, parancsnok, vala­mint helyettese, Siposs Ernő Péter dandártábornok érkezett a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjához. A horvát tábornok elmondta: igen nagy örömmel vesznek részt immár második alkalommal a legnagyobb magyarországi adventi jótékonyság akcióban, és hozták el a katonai szervezet ajándékait, amelyek biztosan jó helyre kerülnek majd. Az adományt Király Norbert, a segélyszervezet logisztikai igazgatója fogadta, megköszönve a katonák biztonságunkért végzett szolgálatát, helytállását, valamint aktuálisan azt is, hogy igyekeznek mosolyt csalni a rászoruló gyerekek arcára, hiszen nem feledkeztek meg róluk az idei ünnepen sem. TT 

 

Még négy napig lehet cipősdobozolni

Tretinjak vezérőrnagy (jobbra) is részt vett az akcióban 

Fotó: NN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában