Frissen Fejérből

2021.11.11. 07:10

Megújult a csákberényi játszótér, de bővíteni is szeretnék majd

Mintegy kétmillió forintot költött az önkormányzat saját erőből a 2013-ban épült játszótér teljes felújítására. A területet a jövőben tovább bővítenék.

Borsányi Bea

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A játszótér annak idején nagyrészt európai uniós forrásból készült, amelyhez az önkormányzat saját erőből még hozzátett, így összesen hatmillió forintot fordítottak a területre.

Mint azt Vécsei László polgármestertől megtudtuk, az elmúlt évek során egyszer önkéntes munkában helyreállították az eszközök használatából eredő kisebb károkat, ám mára a játékok többsége meglehetősen rossz állapotba került.

– Úgy döntöttünk, visszahívjuk a játékokat telepítő céget, hogy velük végeztessük el a szükséges helyreállítási munkálatokat, hogy biztosan szakszerűen legyen javítva, cserélve minden – mondta Vécsei. A munka során lecserélték a faléceket, a fémrészeket újrafestették, és mintegy ötszáz köbméter homokot pótoltak vissza a játszótéren.

A faléceket kicserélték, a fémrészeket átfestették, a homokot pótolták a játszótéren
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat minderre mintegy kétmillió forintot költött.

A polgármester azt is elárulta, a közeljövőben szeretnének pályázatot beadni arra, hogy a játszóteret bővítsék, és olyan játékokat is elhelyezhessenek a területen, amelyek a legkisebb, 1–4 éves korosztályt is kiszolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában