Frissen Fejérből

2021.11.04. 07:45

Digitális Hét Határ – online konferencia Székesfehérváron

A Hét Határ Egyesület online tájékoztató konferenciát rendezett szerdán a digitális oktatás tapasztalatairól, valamint az okosvárosok lehetőségeiről.

V. Varga József

Baráth Gábor Gergely a Vajdaságból érkezett

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A találkozó résztvevőit Cser-Palkovics András polgármester, az egyesület elnöke köszöntötte, majd előadást tartott Bíró Gergő Zalán az Alba Kutatóközpont képviseletében, Gál András Levente, a Digitális jólét program szakmai vezetője és Baráth Gábor Gergely, a Vajdasági Magyar Nemzeti Tanács tagja. A program kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Szépné Holczer Piroska, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója és Árkiné Péter Darinka, a Kodolányi János Gimnázium oktatási igazgatóhelyettese részvételével. A konferencia zárásaként Laufer Tamás, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány elnöke és Pukler Gábor, a Jövő Mobilitása Szövetség elnöke tartott előadást.

Baráth Gábor Gergely a Vajdaságból érkezett
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A digitális oktatási stratégia összeállítása során arra törekedtünk – a kompetencia megszerzésének elsődlegessége mellett –, hogy egészséges érzelmi világú és intelligenciájú fiatalok hagyják el az iskolarendszert – hangsúlyozta előadásában Gál András Levente. – A decemberben megnyíló Digitális Comenius program célja, hogy nyomon kövesse, kutassa, elemezze és bemutassa a digitális oktatás fejlesztési szemléletét, az ehhez szükséges szakpolitikai eszközöket, a digitális oktatási szolgáltatásokat, valamint az innovatív termékek helyzetét, továbbá azonosítsa a meglévő jó gyakorlatokat. A gyerekek legyenek kompetensek ebben a szép új világban, de közben jusson idejük testre és lélekre, társas kapcsolatokra is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában