Frissen Fejérből

2021.10.05. 16:30

Tüzelőfa-támogatásban részesül több Fejér megyei település is

A Belügyminisztérium a szociális tüzelőanyag-pályázatán idén országosan 5 milliárd forintot biztosít a településeknek. A támogatottak között megyeiek is vannak.

Déri Brenda

Sok rászorulónak tudnak fával segíteni a települések

Fotó: Licska Balázs / Békés Megyei Hírlap

Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló törvény 5 milliárd forintot biztosít a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához, olvasható Magyarország Kormánya hírportálján. A szociális tüzelőfa-támogatásból megyénk délebbi részén, harminc település mintegy 66,5 millió forintot kapott.

Ezek közül kiemelkedik Cece, ahol több mint 4 millió forint volt a támogatási összeg, őt követi Aba, Sárosd és Kisláng. Varga Gábor, a terület országgyűlési képviselője büszkén osztotta meg a hírt internetes oldalán.

Sok rászorulónak tudnak fával segíteni a települések
Fotó: Licska Balázs / Békés Megyei Hírlap

A megye északkeleti része sem marad ki a sorból, 22 település részesült a pályázati forrásból, erről Tessely Zoltán országgyűlési képviselő számolt be közösségimédia-oldalán: – Alcsútdoboz, Baracska, Besnyő, Bodmér, Csabdi, Gánt, Gyúró, Kajászó, Kápolnásnyék, Lovasberény, Mány, Nadap, Óbarok, Pákozd, Pátka, Pázmánd, Szár, Tabajd, Tordas, Vál, Vereb, Vértesboglár – választókerületemből ez a 22 település vett részt sikerrel a Belügyminisztérium szociális tüzelőanyag-pályázatán, amelyre a központi költségvetés idén országosan 5 milliárd forintot biztosít. A nyertes önkormányzatok a megyei kormányhivatal erdészeti igazgatóságai által nyilvántartott erdőgazdálkodóktól vásárolhatják meg a kemény tűzifát. Gratulálok mindnyájuknak – írja Tessely. Bejegyzése alatt a polgármesterek köszönetüket fejezték ki, hogy a képviselő közreműködött és ezáltal rengeteg rászoruló családnak tudtak segítséget nyújtani, akiknek sajnos nehézséget okoz a hideg beköszöntével a tüzelni való megvásárlása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában