Frissen Fejérből

2021.10.19. 15:30

János atya tizenhárom település plébánosa

Amint már beszámoltunk róla, a Székesfehérvári Egyházmegye új szolgálattal bízta meg Kallós Péter atyát, és Ráckevére helyezte. Az enyingi, lepsényi és kislángi híveket váratlanul érte a hír.

V. Varga József

Mészáros János címzetes apát, esperes

Fotó: Plébánia

– Megszületett a döntés, Spányi Antal megyés püspök a sárbogárdi Mészáros János atyát nevezte ki a három, szóban forgó település plébánosává – értesítette lapunkat Németh Györgyi irodavezető, lelkipásztori munkatárs.

Amint megtudtuk: Mészáros János címzetes apát, esperes így összesen tizenhárom plébánia plébánosa lett. A teljes térséget két paptársával együtt látja el. Az enyingi körzet lelkipásztori munkatársa mindenkitől a zökkenőmentes, jó együttműködés reményében türelmet, jóindulatot és megértést kér. Jelenleg még minden alakulóban van, még nincs módjában jelezni az elkövetkezendő időszak liturgia beosztását. Az enyingi plébánia közösségi oldalán mindenről folyamatosan beszámolnak majd.

Mészáros János címzetes apát, esperes
Fotó: Plébánia

– Hittel, imával, összefogással és szeretettel elérhetjük, hogy az átmeneti helyzetben megmaradjon, sőt, felélénküljön a plébániák hitélete, a szentmisék, igeliturgiák, imaórák, bibliai foglalkozások mind, közösségépítő szándékkal vezérelve előre vigyenek bennünket – fogalmazta meg Németh Györgyi.

– Az igeliturgia helyettesíti a szentmisét akkor, amikor nem tud plébános megjelenni a templomban. Tisztelettel kérjük a kedves híveket, hogy ezeken is vegyenek részt, mert ha nagyon lecsökken a létszámunk a templomokban, akkor ebben az új helyzetben esélyünk sem lesz arra, hogy megmaradjanak a heti, vasárnapi szentmisék – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában