Frissen Fejérből

2021.10.19. 18:06

Emlékparkot avattak Borovszky, a Vasmű első vezérigazgatója tiszteletére

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Borovszky Ambrus Emlékparkot Dunaújvárosban. A zenés és táncos műsor mellett felelevenítették a Vasmű életében fontos Borovszky életét is.

Baráth Eszter

Tánccal, zenével ünnepelték az emlékpark nyitányát

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Borovszky Ambrus, a Vasmű első vezérigazgatója előtt tisztelegtek tegnap délután Dunaújvárosban azzal, hogy a Vasmű úton felavatták a róla elnevezett emlékparkot. Az ünnepség kezdetén Juhos Melinda tangóharmonika-elő­adását hallgathatták meg az egybegyűltek, majd Pintér Tamás polgármester osztotta meg ünnepi gondolatait. A polgármester kiemelte, az, hogy ilyen sokan összegyűltek, jól mutatja, mennyien szerették és tisztelték Borovszky Ambrust.

– Hetvenéves a városunk, és ha belegondolunk, ez a városok körében elég fiatalnak mondható. Mégis, azt gondolom, hogy vannak ennek a hetvenéves városnak is olyan legendái, olyan legendás lakói, szülöttei és dolgozói, akikre méltán büszkék lehetünk. Ilyen volt Borovszky Ambrus is – emelte ki Pintér Tamás. A polgármester köszöntötte a Vasmű első igazgatójának családját is. Gondolatai zárásaként hangsúlyozta, Borovszky Ambrus érdemei megkérdőjelezhetetlenek.

Tánccal, zenével ünnepelték az emlékpark nyitányát
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezt követően a Violin Iskola Tánccsoportjának bemutatóját láthatták az ünnepségre érkező érdeklődők. A dallamok lecsengése után pedig Miskolczi Miklós, Dunaújváros díszpolgára elevenítette fel a Vasmű első vezérigazgatójának életét, a születéstől kezdve a dunaújvárosi gyár élére állásáig, benne minden nehézséggel és szépséggel. – Borovszky Ambrus tisztességes ember volt. Ettől többet, ennél szebbet nem lehet róla mondani – fogalmazott röviden Miskolczi Miklós a 25 évig vezérigazgatóként dolgozó Borovszkyról.

Az ünnepség zárásaként Pintér Tamás, Miskolczi Miklós és Szántó Péter képviselő leplezte le az emlékpark tábláját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában