Frissen Fejérből

2021.09.30. 07:00

Úgy tűnik, bezárult az a bizonyos hurok Földi Judit körül

Egy munkaügyi perben kellett volna a cégbíróságon megjelennie a DK-s politikusnak, Ráczné Földi Juditnak. A keresetlevél szerinti cég, amelynek korábban Földi volt az ügyvezetője, jogellenesen mondott fel a munkavállalónak.

FMH

A per végül egyezséggel zárult szerdán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Egészen a közelmúltig nem volt országosan túl ismert a DK-s jelölt neve, ám ez az utóbbi napokban igencsak megváltozott, amikor elkezdtek offshore-szálak felbukkanni körülötte. Napról napra, szinte meteoritszerűen csapódnak be az újabb és újabb bizonyítékok, dokumentumok, amelyek szerint az úgynevezett feddhetetlenségi nyilatkozat aláírásakor – melyben kijelenti, hogy nincs offshore cég a tulajdonában – ő volt a képviselője egy Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozásnak.

Információnk szerint ­Földi Judit egészen 2021. június 21-ig az Alba Autómosó Kft. ügyvezetője volt, ebben az időszakban indított az egyik dolgozó munkaügyi pert a cég ellen. A per oka az volt, hogy az ügyvezetőváltás előtt, amikor Földi helyett Sz. Gy. – aki egyébként Földi korábbi élettársa volt, illetve most is üzleti kapcsolatban állnak – lett az ügyvezetője a fent említett cégnek, felmondtak a munkavállalójuknak. Nem fizették ki azt az összeget, amely a dolgozó saját álláspontja szerint jogszerűen járt volna (távolléti díj, végkielégítés, szabadság megváltása stb.) Kisebb összeget a per megindulása után utaltak ugyan neki, de ez nemcsak azt nem érte el, ami a munkavállaló szerint megillette volna őt, hanem még azt sem, ami a cég perbe vitt álláspontja szerint járt volna.

A szerdai munkaügyi bírósági tárgyaláson – mivel időközben ügyvezetőváltás történt – Sz. Gy. jelent meg az alperes cég törvényes képviselőjeként. Földi Judit csak tanúként lett volna meghallgatható, ám a tárgyalásra ilyen minőségében sem jött el, betegségre hivatkozott a nemrég még a kormányt rabszolgatörvény ­gyártásával vádoló DK-s politikus. Az azonban vitathatatlan, hogy a munkaviszony megszüntetése kapcsán még ő járt el, illetve a járandóságok kifizetése miatt is neki kellett volna intéz­kednie.

A per végül egyezséggel zárult szerdán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A per végül egyezséggel zárult a bíróság jóváhagyása mellett, melyben a felperes (a munkavállaló) és az alperes cég ügyvezetője (Sz. Gy.) megállapodott egymással, miszerint október 31-ig egy összegben kétmillió forint sérelemdíjat kap a felperes.

Érthető, hogy az offshore-os szőnyegbombázás után Ráczné Földi Judit nem szeretett volna újabb botránycsapokat kinyitni, ezért állapodtak meg sürgősen egykori dolgozójukkal. A fehérvári szocialisták vezére alaposan előkészítette riválisa gödrét, és a szerdai előválasztásnak nevezett eseményre már csak Gyurcsánnyal kellett az alkut megkötni, s az eredmények azt mutatják, sikeres volt a szocialista jelölt-jelölt-jelölt. A résztvevők által összeszámolt és szerdán nyilvánosságra hozott eredmények alapján az MSZP-s politikus 3057 szavazatot kapott, miközben Ráczné Földi Judit csak 2240-et. Ez volt az alku egyik oldala, a másik pedig Karácsony Gergely beáldozása. Eddig úgy tűnt, a fehérvári szocialista Karácsony szekerén ül, de Ráczné annullálása után helyet kapott Gyurcsány Ferenc hintójában, amit az általuk összeszámolt szavazatok jól tükröztek. Dobrev Klára 2076 szavazatot tudhat magáénak, miközben Karácsony Gergely 1752-t, azaz Székesfehérváron kivéreztették Karácsony Gergelyt. Az már csak hab a tortán, hogy a jobbikos Jakabnak még az a fajta dobogó sem jutott, amit ezekben a baloldalinak nevezett körökben elérhetett volna, mert még őt is megelőzte Márki-Zay Péter, méghozzá a kis számok mellett is megalázóan: Márki-Zay 1132, Jakab 466 szavazatot kapott. Fekete-Győr 205 szavazata hozta a papírformát.

Tehát Székesfehérváron az ötezernél valamivel több leadottat számláló adatok alapján a miniszterelnök-jelölt-jelölt Gyurcsány Ferenc felesége, a terület képviselő-jelölt-jelölt a szocialisták jelölt-jelöltje lesz. Az mindenesetre érdekes, hogy ezeket a szavazatokat a versenyzők abban az ­offshore-cukrászdában számolták össze, ami éppen ­Ráczné Földi Judit nevéhez köthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában