Frissen Fejérből

2021.09.17. 09:00

Elindult a vendégmóló rendszer kiépítése a Velencei-tónál

Megkezdődött a vendégmólók kiépítése, a sukorói kikötőben már készül az első etap.

FMH

Bontják a Velencei-tónál a Mohosz-kikötő balesetveszélyes vendégmólóit

Fotó: Vízügy

A Pannónia Szíve program keretében, a Velencei-tó partján öt kikötőt korszerűsítenek. Az érintett területeken bejárást tartott Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, egyben a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, valamint Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, ország­gyűlési képviselő. Az érintett polgármesterekkel és vízügyi szakemberekkel közösen nézték meg a fejlesztés állását. A Velencei-tó partvédelmi rendszere 14 milliárd forintból megújult, azonban – amint ­Tessely Zoltán a közösségi oldalán erről beszámolt – a projektből kimaradtak bizonyos elemek, mint a kikötők hajózhatóvá tétele vagy a horgászok jogos igénye, a vendégmólók visszaépítése. Ezekre a kormány biztosította a forrásokat.

A vendégmóló rendszer kiépítése elindult, a sukorói kikötőbe már telepítik az első kontingenst. A tervek szerint a kikötők jövő év végéig újulnak meg, 21. századi követelményeknek megfelelő közvilágítás, valamint hajók, csónakok, vitorlások számára elektromos­áram-vételi lehetőség épül ki, megfelelő vizesblokkok, illemhelyek létesülnek a korszerűsített kikötőkben.

Vezető képünk archív felvétel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában