Frissen Fejérből

2021.07.02. 13:00

Már birtokba vehetik a megnövelt teret a csurgóiak

Többszörösen ünnepeltek az egyre szépülő település kultúrházában. Előbb az ünnepeltek kaptak dicsérő szavakat, majd maga az esemény helyszíne, az átadásra kész közösségi épület.

Palocsai Jenő

Egyre több igény kielégítésére képes az „új ház”

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Semmelweis-nap okán köszöntötték az egészségügy dolgozóit, de nem feledkeztek meg a közszolgálatban és az oktatásban tevékenykedőkről sem Fehérvárcsurgón, ahol csütörtökön kora este maga az ünnepi esemény helyszíne, a kultúrház is kapott néhány kedves szót. A közösség egyik központi épülete már kicsinek bizonyult a folyamatosan emelkedő lakosságszámot tekintve, ezért megérett a bővítésre.

Temesvári Krisztián az építkezéssel kapcsolatban elmondta: – A szükséges bontások után vasalat, aljzatbeton, áthidalók és acéltartók kerülhettek a helyükre, és több helyre gipszkarton térelválasztó fal is épült. A nagyobb tér nyilvánvalóan nagyobb létszámot képes befogadni, ennek megfelelően a kiszolgáló­helyiségeket is ehhez kellett igazítani. Így lett új női és férfi­mosdó is, modern burkolatokkal és szaniterekkel. A felújított közösségi tér falai és egy részen a padlózata is megújult.

Egyre több igény kielégítésére képes az „új ház”
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy ezzel még nincs vége a munkának, ugyanis a színpad padozata is felújításra szorul, és ezt szintén pályázati pénzből kívánja megoldani a település. Hozzátette: – Arra is van esély, hogy még ebben az évben az is elkészüljön. A folytatásban pedig szeretnénk egy tágas tálalókonyhát is kialakítani, valamint ha lesz rá forrás, vissza szeretnénk költöztetni a könyvtárat a kultúrházba.

A polgármesternek Törő Gábor segített átvágni a nemzeti színű szalagot az átadón. Az országgyűlési képviselő azt mondta, a Magyar falu programot éppen azért találták ki, hogy a vidéki települések Csurgóhoz hasonlóan tudjanak fejlődni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában