Frissen Fejérből

2021.06.23. 07:10

Szerb küldöttség járt Fehérváron

Elsőként műemlékvédelmi, örökségvédelmi, építésügyi kérdésekről esett szó a városházán kedden.

Szanyi-Nagy Judit

2021.04.30. Szentkirályi Alexandra kommunikációért felelős kormánybiztos, kormányszóvivő ésCser-Palkovics András polgármester közös sajtótájékoztatója. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: NAGY NORBERT

Az önkormányzati tájékoztató szerint a megbeszélésen Cser-Palkovics András polgármester mellett a Szerb Köztársaság Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztériumának államtitkára, Lálity Urbán Emese és a posztot korábban betöltő Kern Imre, Szabadka polgármestere vett részt, akik közül utóbbi kezdeményezte a kétoldalú találkozó létrehozását.

A közös eszmecsere célja volt, hogy a szerb megjelentek tapasztalatokat szerezzenek fehérvári kollégáiktól Szabadka belvárosának átalakításához, építésügyi rendezéséhez, városvédelmi rehabilitációjához. Ezért sem meglepő a találkozó egyik pontja: a vendégek az Ikarusban is látogatást tettek, ahol a fehérvári elöljáró a Zöldbusz mintaprojekt pozitív tapasztalatait osztotta meg vendégeivel az elektromos busz kapcsán a helyi járatos közlekedésben. Ugyanitt arról is szó esett: a szólóbuszok mellett csuklós elektromos buszokat is forgalomba helyeznének a városi forgalomban, ahogyan tervben van egy egészségügyi szűrőbusz működtetése is.

A találkozón Cser-Palkovics András felvetette a Rác utca burkolatának közös összefogással, finanszírozással történő felújítását, ami régóta óhajtott és igényelt beruházás – értesültünk a vonatkozó közleményből. Tudható: ebben az utcában található a szerb ortodox templom. (Emellett a városban kiválóan működik a közösségéről is híres Székesfehérvári Szerb Nemzetiségi Önkormányzat.)

A kölcsönös segítségnyújtás tovább mélyítené a jól alakuló kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában