Frissen Fejérből

2021.05.14. 07:30

A nádasdladányi Verespey Vanessza végre folytathatja a kezeléseket

Habár a leukémiás Vanessza immunterápiája elkezdődött, a lány elkapta a koronavírust. Most végre kigyógyult, a terápia a remények szerint folytatódhat hamarosan.

FMH

Vanessza már várja a terápia folytatását

Fotó: Siki Szabolcs

Lapunk is beszámolt arról, hogy a nádasdladányi Veres­pey Vanessza gyógyulása érdekében gyűjtésbe kezdtek a település lakói. Egy tiszta­szoba kialakítására gyűjtenek, ugyanis a szükséges csont­velő-transzplantációt követően ilyen körülmények között lehet csak eredményes a felépülés. A településen egy kupakgyűjtő pontot is kihelyeztek, az ott összegyűlő kupakokból származó bevétel ugyancsak Vanesszát segíti – tudtuk meg lapunk civil tudósítójától, Siki Szabolcstól.

Vanessza már várja a terápia folytatását
Fotó: Siki Szabolcs

A csontvelő-transzplantációt megelőző immunterápia ugyan elkezdődött, de sajnos Vanessza elkapta a koronavírust, közel egy hónapot töltött a Covid-osztályon. Most már jól van, leküzdötte a vírust, s várja, hogy a terápia tovább folytatódhasson. Aztán már csak a megfelelő csontvelő­donort kell megtalálni valahol a világban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában