Frissen Fejérből

2021.05.14. 17:00

Egy-két héten belül megújul az aszfalt Csákváron

A Pataksor utca után a második utcában újítják fel az aszfaltburkolatot a csatornázást köve­tően. A nagyjából 700 méter hosszú Mikes utca május végére el is készül.

Borsányi Bea

A csatornázást követően a Mikes utcában már biztosan nem süllyed meg a talaj

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása című belügyminisztériumi pályázatra még tavaly jelentkezett az önkormányzat a Mikes utca útburkolatának felújítására. A fejlesztésre Illés Szabolcs polgármester tájékoztatása szerint egészen pontosan 16 013 198 forint támogatást nyertek, amelyhez saját költségvetéséből 2 825 859 forint önerőt biztosított a kisváros.

A csatornázást követően a Mikes utcában már biztosan nem süllyed meg a talaj
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az aszfaltozáson felül kitisztítják és kimélyítik az árkokat, rendbe teszik az útpadkát is. Mindezt azért tudjuk megcsinálni, mert a csatornázást követően lejárt az egyéves konszolidációs időszak. Ez ahhoz kell, hogy a gerincvezeték nyomvonalában megmozgatott föld visszatömörödjön. Ha ezt nem várjuk meg, akkor később a felújított út megsüllyedhet – mondta a polgármester. Hozzátette, a jövőben terveik szerint – ahogy lejár máshol is a konszolidációs időszak – további, csatornázással érintett utcák burkolata kerül felújításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában