Frissen Fejérből

2021.04.09. 15:21

Tagintézménnyé válhat a Bory Jenő Általános Iskola – Válaszolt a tankerületi központ

Héjj Vivien

Előzmény:

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tagintezmennye-valhat-a-bory-jeno-altalanos-iskola-4828588/[/embed]

Kérdéseinkre a Székesfehérvári Tankerületi Központ főosztályvezetője, Rudnóyné Szabó Valéria az alábbi választ adta: „A Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskolában az átszervezést a jelentősen lecsökkent tanulólétszám indokolja. Szintén a csökkenő tanulói létszám miatt tervezzük, hogy a Velencei Dr. Ranschburg Jenő EGYMI az Arany EGYMI tagintézményévé válik.

Az átszervezési eljárásban a véleményezésre jogosult szervezetek (az intézmények alkalmazotti közössége, diákönkormányzata, szülői szervezete, az ingatlantulajdonos önkormányzat) az átszervezési elképzeléseket időben megismerték, az átszervezést a törvényes határidőben véleményezték. Jelenleg a döntés előkészítése folyik, az átszervezéssel kapcsolatos végső döntést az oktatásért felelős miniszter május utolsó munkanapjáig fogja meghozni. Amennyiben támogató döntés születik az átszervezésekről, a tanulók és a pedagógusok mindennapi életében nem lesz változás, ugyanakkor előnyösebb lesz az iskola működtetése.

Emellett a pedagógiai szakszolgálati átszervezés lehetőséget biztosít arra, hogy a megyei szakszolgálat jelenlegi, III. Béla király téri épületének egészét a Székesfehérvári Tankerületi Központ vegye vagyonkezelésébe, amely a szakszolgálati feladatokat szolgálná ki. Az átszervezési javaslat jóváhagyása esetén a gyerekek és a szülők egy helyen kaphatják meg a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat által nyújtott szolgáltatásokat, valamint a pedagógusok részére is közösségi, szakmai képzési helyszíneket tudnánk biztosítani.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában