permetezés

2021.03.23. 15:57

Tavaszi munka a városban

A város utcáin és parkjaiban az egyik, ha nem a legfontosabb tavaszi munkát végzik a következő napokban, amikor a köztéri fákat permetezik.

Baráth Eszter

A köztéri fasorokat Dunaújvárosban március 28-ig permetezik a munkások. A hét folyamán a növények úgynevezett lemosó permetezésen esnek át. Ez a folyamat a tavaszi munkák egyik legfontosabb része, melyet időben el kell végezni ahhoz, hogy a fák egészségesek maradhassanak, a nyári melegben jótékony árnyékuk alatt frissülhessenek fel az arra járók. A réztartalmú lemosókészítmények segítségével gyéríthetők vagy akár teljesen felszámolhatók a növényeken megtelepedett kártékony gombák, valamint rovarok.

Az enyhe teleket követően a folyamat még fontosabb, hiszen a rendkívül hideg napok hiányában sokkal több kártevő képes az áttelelésre. A főként réztartalmú lemosószerekkel Dunaújvárosban is olyan ártalmas rovaroktól szabadítják meg a fákat, mint például a pajzstetvek, levéltetvek és az áttelelő fajták.

A város területén vélhetően azért most kerül sor a munkára, mert a permetezés ezen fajtája akkor a leghatásosabb, amikor a károsítók életfolyamatai már elindultak a tavasz beköszöntével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában