Több mint két hét után

2021.03.17. 07:00

Ismét várja a betegeit az abai szakrendelő (videó)

A kisváros az utóbbi időkben egyértelműen a helyi székhelyű járóbeteg-­szakrendelő bezárása miatt volt a középpontban – ám ez most már a múlté. Március 16-án ismét kinyitotta kapuit az egészségügyi intézmény.

Korondy Tamás

Kedden újra sokan jöttek, jöhettek az abai szakrendelőbe

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mint arról már többször is írtunk, március 1-jén jogszerű vezető kiléte nélkül – mivel ügyvezetőjének nem szavazták meg az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló munkaszerződését – átmeneti időre beszüntette a működését a Sárvíz Kistérségi Járóbeteg Szakrendelő.

A szakellátóhoz Aba városán kívül hét másik kisebb környéki település (Csősz, Sárkeresztúr, Sárszentágota, Sárosd, Soponya, Seregélyes, Tác) is tartozik – ők viszont összeférhetetlenségre hivatkozva nem szavazták meg az ügyvezető új munkaszerződését.

Kedden újra sokan jöttek, jöhettek az abai szakrendelőbe
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Aba város többségi tulajdonosként (a szakrendelőben 76,69 százalékos tulajdonnal) végül érvényesítette akaratát s kinyitotta a szakrendelőt, ám annak árán, hogy az ügyvezető lemondott tisztségéről.

– Minden a legnagyobb rendben van, a szakrendelő várja a betegeket – fogalmazott Mikula Lajos abai polgármester, aki kérdésünkre elmondta, az ügyvezető a következő két hónapban is a volt ügyvezető marad, helyére keresnek utódot – ez jelenleg is nagy erőkkel zajlik.

– Örömmel konstatáljuk, hogy ismét nyitva a szakrendelőnk ajtaja, főleg a tekintetben, hogy a kisebbségi tulajdonosok a legutóbbi tárgyalás alkalmával arról tájékoztattak bennünket, hogy részt kívánnak venni az intézmény anyagi finanszírozásában. Felvázoltak egy tervet, ami kedvező Aba szempontjából is, meglátjuk, miben tudunk megállapodni – zárta a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában