fő a biztonság

2021.03.17. 18:54

Ijesztően csendesek a fehérvári játszóterek (videó)

A koronavírus-járvány okozta első hullám alatt derült égből villámcsapásként élhettük meg, hogy az egészségünk védelme érdekében, az önkormányzat szalaggal zárta le a megyeszékhely játszótereit és a szabadtéri kondiparkokat.

Bagotai Zsanett, Fodor Tímea

Fotó: feol.hu

A járvány megfékezésében ugyanis rettentő fontos szerepet tölt be az, hogy kellő távolságot tartsunk egymás között. A harmadik hullám ugyan nem hozott magával ilyen intézkedést, azonban nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy továbbra is célszerű elővigyázatosnak lenni. A szerdai napsütéses délután alkalmával úgy döntöttünk, nyakunkba vesszük a várost és különböző játszóreit, hogy megnézzük, mennyi embert vonzott a jó idő a szabad levegőre.

A teljesség igénye nélkül, következzenek az eredmények!

Nem volt tömeg a Selyem utcánál:

[video width="640" height="368" mp4="https://www.feol.hu/wp-content/uploads/2021/03/6000061video1615993837.mp4"][/video]

 

A Koronás Park sem zengett a gyermekek kacajától, de itt azért érezhetően többen voltak:

[video width="640" height="368" mp4="https://www.feol.hu/wp-content/uploads/2021/03/6000059video1615999340.mp4"][/video]

 

A Palotavárosnál sem kellett kerülgetni az embereket, magányosan lengedeztek a hinták a tavaszi szellőben:

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.feol.hu/wp-content/uploads/2021/03/6000721video16159997431.mp4"][/video]

 

Sikerült megkérdeznünk néhány szülőt a kialakult helyzetről és annak kezeléséről. Az egyik hölgy, aki szívesen állt rendelkezésünkre elárulta, hogy nagyon nehezen élték meg a panellakásban, mikor a tavalyi évben lezárták a játszótereket. Kisfia nehezen értette meg, hogy miért nem mehetnek le kicsit játszani. Idén szerencsére nincsen ilyen probléma, aminek nagyon örül, így amikor az időjárás is engedi, szívesen töltenek el pár órát a friss levegőn. Természetesen végig maszkot viselnek és igyekeznek kerülni az ilyen szituációkban egyébként megszokott csoportos tevékenységeket. A játékot pedig alapos kézmosás és fertőtlenítés követi.

Másik megszólalónk, szintén minden óvintézkedés betartása mellett, igyekszik rendszeresen elmenni gyermekeivel a játszótérre. Úgy gondolja, hogy a szabad levegőn érheti őket a legkevesebb veszély. Különösen most, hogy több időt töltenek otthon, fontos, hogy naponta pár órát tudjanak játszani.

Talán a legnagyobb nyüzsgés a Jancsár környékén volt szerda délután, ez lehet akár a játszótér jó fekvése miatt is, könnyen kiélvezhető a napsütés:

Fotó: feol.hu

A Köfém lakótelepen már annál kisebb volt a hangzavar, néhány szülő buborékfújóval szórakoztatta hintázó gyermekét:

Fotó: feol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában