Két rollert és két kerékpárt adtak át a polgárőrök

2020.10.29. 07:35

Kedves ajándékot kaptak a maroshegyi óvodások

Két gyermekbiciklit és két rollert ajándékozott a Székesfehérvári Városi Polgárőrség a Maroshegyi óvodának, amely eszközöket a Nyuszi és a Szívecske csoportba járók azonnal ki is próbálhattak.

Borsányi Bea

Közlekedni okosan kell – ennek elsajátításában is segítenek az új „járgányok”

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Annak idején még az Ikarus épített az óvoda udvarán egy közlekedésbiztonsági pályát, amelynek ugyan már csak egy része van meg – az épület bővítésekor ráépült az új szárny –, ám a mai gyerekek körében is igen népszerű a kétsávos út, amelyen zebra, közlekedési táblák és jelzőlámpák is találhatók. Itt pattanhattak szerdán ebéd előtt egy foglalkozás keretében a vadonatúj kerékpárok nyergébe a kicsik, hogy egy igazi rendőr iránymutatása mellett közlekedhessenek és ismerkedhessenek a szabályokkal gyalogosként és biciklisként.

Közlekedni okosan kell – ennek elsajátításában is segítenek az új „járgányok”
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kerékpárokat – amelyhez teljes védőfelszerelés is járt – és a rollereket a Székesfehérvári Városi Polgárőrség ajándékozta az intézménynek, miután az sikeresen pályázott és nyert csaknem félmillió forintot az Országos Polgárőr Szövetségnél a biztonságos közlekedés népszerűsítésére, új eszközök beszerzésére. A szövetség ősszel hasonló ajándékkal segítette a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodáját és a II. Rákóczi Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát is.

A Maroshegyi Óvoda igazgatója, Békésiné Kimiti Ágnes elmondta: fontosnak tartják a balesetmentes közlekedés oktatását, mert jó, ha a gyerekek ismerik az alapvető szabályokat, ha rendezvényre, vagy sétálni mennek. Ezért szerepel az óvoda jövőbeni tervei között a régi közlekedésbiztonsági pálya felújítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában