új hírek

2020.08.08. 08:00

Megoldódott a vizes gond a Csiribpusztán?

A legfrissebb értesülések szerint a problémás vezetékszakasz kiiktatásával helyreállt a víznyomás a puszta vízvezetékrendszerében.

Sági Zoltán

Forrás: Shutterstock

Lapunkat Petrov Norbert, a település vízellátását biztosító kút tulajdonosa pénteken azzal kereste meg, hogy az elmúlt hét hibafeltáró erőfeszítései eredményre vezettek. Mint arról korábban Gárdony jegyzője beszámolt, augusztus 1-jével egy általuk megbízott szakértő kezdte meg a rendszer feltérképezését. A munka nem ígérkezett egyszerűnek, mert a téeszes időkből származó vízhálózat tervrajza nem ismert. Most a kút belsejében egy régi, nagyjából kétméteres vezetékszakasz kiváltásával a puszta tűzcsapjain a hozzávetőleg 1,7 bar-os víznyomás helyreállt. Petrov elmondta: a szerelvényszakaszt saját költségen újra cseréli, a rajta található fő és hitelesített vízmérővel együtt. Ezt követően a vízdíj közvetlen elszámolását kezdeményezi az önkormányzattal.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/csiribpuszta-korszerusitesre-szorul-a-teeszes-idokbol-megorokolt-ivovizrendszer-4178450/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-tudni-azt-ihato-e-a-viz-csiribpusztan-4181450/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-csiribpusztaiak-zome-nem-fizet-a-vizert-amihez-egy-helyi-vallalkozas-kutjabol-jutnak-4192751/

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában