jellemzően fehérborok érkeztek

2020.08.23. 07:25

Lajoskomárom bora lett – Tizenhat mintából választották ki

Jók a helyi és a környékbeli borok – de jövőre még jobbak lehetnek, az időjárás kedvez nekik!

Szanyi-Nagy Judit

A zsűri, köztük Herczeg Gyöngyi elnök, 59 bort vizsgált

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az állítást Herczeg Gyöngyi zsűrielnök, borász, egykori hegybíró gondolatai nyomán közöljük, aki lapunknak a helyszínen, a néhai moziteremben azt is elmondta: jellemzően fehérborok érkeztek a lajoskomáromi térségi versenyre. Azon belül is a legtöbb olaszrizling volt. A nyolcfős, borversenyekben jártas ítészgárda összesen ötvenkilenc mintát kóstolt, amelyből negyvenegy fehér-, kettő rozé (a kevés darabszám oka valószínűsíthetően a verseny késői időpontja), tizenhat pedig vörösbor volt.

A zsűri, köztük Herczeg Gyöngyi elnök, 59 bort vizsgált
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Mosberger Mátyás, a verseny titkára a további számadatokat tekintve is a segítségünkre sietett. Tőle tudjuk: arany minősítést 15, ezüstöt 27, bronzot 12, dicsérő minősítést pedig 5 minta kapott. A Lajoskomárom bora 2020 címre 16 nevezés érkezett, a legjobb végül Czéh István 2019-es olaszrizlingje lett. A területi borverseny harmadik helyén is ő végzett, az első és második helyet a mezőkomáromi Pető Lilla szerezte meg 2019-es cabernet sauvignon és vörös cuvée boraival.

A Lajoskomárom bora 2020 címre csak azok a helyi lakosok nevezhettek, akik az önkormányzat számára 50 litert felajánlottak megvásárlásra, hogy a településvezetés a minőségi bort a jövőben reprezentációs célra használhassa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában