"kisebb csoda"

2020.08.17. 07:15

Csóri csukafesztivál: díjak és szórakozás

A csukafesztivál ételszigetén finom falatok várták a népeket. Bár halétellel nem szolgáltak, de azért volt „csuka” bőségesen a megyei focibajnokság mérkőzésén.

V. Varga József

– Az, hogy ma itt lehetünk, és megünnepelhetjük Csór napját, úgy gondolom, már önmagában is egy kisebb csoda – kezdte falunapi köszöntőjét Csete Krisztián polgármester. – Hiszen március óta egy új világot élünk, a vírus így vagy úgy, de felforgatta a mindennapjainkat. Az idei fesztiválunk kisebb is, rövidebb is, de mégis, a kellő szabályok mellett együtt ünnepelhetünk, közösen szórakozhatunk. A 12. Csóri Csukafesztivált szombaton délutántól rendezték a sportcentrum árnyas terciáján. A programok sorában fellépett a többiek között a Csóri Csuka Népdalkör és a pákozdi Pipacsos Néptánccsoport. Köszöntötték az időseket és a fiatalokat, átadták a Csóri Közösségért és az Év sportolója díjat, valamint kihirdették a Maradj otthon, Csór! pályázatok eredményeit. A délután folyamán amatőr asztalitenisz-verseny és tekebajnokság, kirakodóvásár, becsületkasszás könyvvásár, fotókiállítás és ugrálóvár várta a kicsiket és a nagyokat, este koncertek sorjáztak.

Andi bohóc a gyerekek kedvét kereste Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Évek óta hagyomány, hogy a település legidősebb és legfiatalabb lakóit a csukafesztiválon köszöntik. A falu legidősebb hölgye, Faddi Lajosné Erzsi néni idén októberben ünnepli 96. születésnapját, a legidősebb férfiú, Füredi István májusban töltötte be 94. életévét. A legfiatalabbak esetében csupán hónapokról beszélhetünk: a legifjabb fruska Tóth Kamilla Virág, a legifjabb legényke ­Pilnay Sándor Mátyás. A Csóri Közösségért díjat a védőnő, Szántayné Mikáczó Krisztina kapta, aki már csaknem negyedszázada szolgálja a falut. Az Év sportolója címet Jezsoviczki Anna érdemelte ki, ő 2019-ben teke-világbajnokságot nyert korosztályában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában