folyik a nyomozás

2020.05.12. 07:35

Vége lehet a kaputelefon-rongálásoknak

A ko­rábbi kaputelefon-rongálások a javítások elvégzését követően helyenként megismétlődtek. A tettes kiléte még ismeretlen, a bűncselekmények egyelőre megszűntek.

Héjj Vivien

A korábbi esetek óta újabb kaputelefon-rongálásról bejelentés nem érkezett Illusztráció: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Márciusban beszámoltunk ró­la: a város több pontján vélhetően nagyfeszültségű sokkoló segítségével megrongálták a kaputelefonokat, melyek használhatatlanná váltak. A javítási költségek már akkor elérték a többmilliós értéket, hiszen egy-egy szerkezet javítása akár ötvenezer forintba is kerülhet.

Ismét megkerestünk két, az ügyben érintett közös képviselőt, hogy megtudjuk, folytatódott-e a rongálássorozat. – Az elmúlt időszakban nem tapasztaltunk újabb rongálásokat, de volt olyan épület, ahol a megjavított kaputelefont ismételten megrongálták. Sajnos több újabb építésű társasház is érintett, az egyik palotavárosi épületben a javítás után néhány nappal ismét tönkretették a berendezést, így ott újra el kellett végezni a javítási munkákat – mondta kérdésünkre Csárádi László közös képviselő.

A korábbi esetek óta újabb kaputelefon-rongálásról bejelentés nem érkezett
Illusztráció: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hasonló tapasztalatokról számolt be Schmöltz Miklós is, aki elmondta, a két hónappal ezelőtti sorozatos esetek szerencsére megszűntek, az elmúlt időszakban nem volt példa kaputelefonok rongálására. A közös képviselő bízik abban, hogy továbbra sem kell ilyen jellegű bűncselekményekkel szembesülniük.

Megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a nyomozás jelenleg is folyamatban van. A korábbi esetek óta azonos vagy hasonló bűncselekmény miatt nem érkezett bejelentés vagy feljelentés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában