Koronavírus Fejérben

2020.04.26. 07:13

A fehérvári kórház felkészült, az abai egészségügyi dolgozók több pénzt kapnak – Ez történt szombaton

A fertőzöttek száma szombatra nagyot ugrott: 246 beteget regisztráltak, de vasárnapra is emelkedett, már 251 igazoltan fertőzött koronavírusos beteg van Fejérben.

feol.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

A székesfehérvári kórház felkészült – Folyamatosan érkeznek az eszközadományok, támogatások a fehérvári kórházba, teljes az készültség. Az intézményt lényegében két részre osztották, az egyikben a koronavírussal fertőzött, a másikban pedig az „egyéb” betegeket kezelik. Úgy tudjuk, amennyiben egy, a vírussal fertőzött – például – combnyaktörésben vagy vakbélgyulladásban szenvedő páciens érkezik az intézménybe, őt teljesen más útvonalra irányítják, szállítják az épületen belül, mint a „hagyományos” betegeket.

Adományt kapott a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola – A fehérvári székhelyű, többek között multimédiás rendszerek gyártásával foglalkozó cég tizenkét darab vezeték nélküli hangszórót ajánlott fel a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola részére azért, hogy ezzel is segítsék az intézményt és az itt érettségiző diákokat.

A kormány segít a hallgatókon is – Felfüggesztik a diákhitelek törlesztését, a jelenlegiről a duplájára emelkedik a Diákhitel1, meghosszabbítják a diákhitelek igénylési határidejét és bevezetik a Diákhitel Pluszt is, amely nem csupán a felsőoktatás hallgatóinak, de a felnőttképzésben részt vevőknek is komoly segítséget jelenthet – ismertette az intézkedéseket lapunkkal Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

Támogatást kapott Ercsi: Könnyebb lesz a tanulóknak és a mentőknek is - Informatikai eszközöket adtak át az Eötvös József Általános Iskola számára és egy flottányi személyautót az Országos Mentőszolgálatnak pénteken, az iskola Szent István úti épülete előtt.

Abán havi bruttó 50 ezer forinttal növeli meg Mikula Lajos az idősek otthonában dolgozók fizetését – Az Abai Idősek Otthona a tevékenységéből fakadóan nagyobb kockázatú helynek minősül járványügyi szempontból, így ahhoz, hogy el tudjuk kerülni a fertőzést, az ott dolgozók többletfeladatokat látnak el, és a felelősségük is sokkal nagyobb ahhoz képest, mintha nem is lenne vírus – mondta el a polgármester, aki úgy véli, a munkatársak lelkiismeretesen végzik a munkájukat, függetlenül a fizetésük nagyságától.

Elmarad az atléták Európa-bajnoksága – Elhalasztják az idei párizsi Európa-bajnokságot, de mivel annyira sűrű a versenyprogram, hogy nincs mikor pótolni, így a kontinensviadal elmarad. A sprinter Szabó Dániel, az ugyancsak vágtázó Takács Boglárka, a rúdugró Siskó Zsófia is eséllyel pályázott az indulásra, míg a gátfutó Mátó Sára szinttel rendelkezett, éppúgy, mint a kalapácsvető Pásztor Bence és Hudi Ákos.

Szeptemberi kezdést remélnek a kézisek – A tervek szerint a hazai bajnokság szeptemberben kezdődne, de egyáltalán nem biztos, hogy ez be is következik. Az MKSZ érthetően a nemzetközi szövetség, az IHF döntésére vár a nemzetközi kupákkal kapcsolatban, utána írják ki a hazai menetrendet.

Török Szabolcs: Figyeljünk oda a valódi emberi kapcsolatainkra! – Hiába zártak be az iskolák, a tanítás folyik, így Török Szabolcsnak, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatójának most is rengeteg a dolga. Hogy telnek mostanság a napjai és milyen üzenete van a Fejér megyei olvasók számára?

KultúrKarantén: Haraszti Zsigmond tudja, mi fán terem a kaland – Ha történelmi regényt olvasnánk, de nem tudjuk, melyiket, Haraszti Zsigmondhoz forduljunk.

Milyen potenciális játékok rejlenek otthonunkban? Sevella Zsuzsanna játékfejlesztő tanácsai – Kéne pár ötlet! Milyen potenciális játékok rejlenek a gyerekszobán túl, például a konyhakredenc fiókjában vagy a spájz recsegő polcain? Sevella Zsuzsanna játékfejlesztőt, a MintaKINCStár programgazdáját kértük meg, adjon tanácsot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában