Koronavírus Fejérben

2020.03.11. 17:10

A legtöbb program és rendezvény elmarad Fejér megyében a koronavírus miatt

Veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus miatt a kormány, ezért a meghirdetett programok egy része megyénkben is elmarad, más helyeken viszont igyekeznek megtartani őket.

feol.hu

Fotó: pixabay.com

Elmaradnak a diáknapok

A városvezetés hétfőn is több intézkedést hozott a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése céljából. Szerdától megszűnik az első ajtós felszállás a Volán járatain. Elmarad a Fejér Megyei Diáknapok, a május elsejei programok, a Dudik Fesztivál és a Bringatúra is. Több városi intézmény is bezár. Keddtől nem fogad látogatókat a József Attila Könyvtár, a Munkásművelődési Központ, az Intercisa Múzeum, valamint a Kortárs Művészeti Intézet sem. Keddtől a bölcsődék, óvodák zárva tartanak.

Szünet a Vörösmarty Társaságnál is

SZÉKESFEHÉRVÁR A Vörösmarty Társaság is úgy döntött a napokban, hogy az országban kialakult helyzetre és a meghívott vendégeikre tekintettel – illetve az ő kérésükre – bizonytalan ideig elhalasztják a rendezvényeiket. Döntésüket több tagtársuk megkérdezése után, egyetértéssel hozták meg. S közleményükben kifejezik: amint a biztonságos feltételek lehetővé teszik, megtartják a meghirdetett és eltervezett rendezvényeiket.

A Prospero Színkör előadásai is elmaradnak

Lemondták a Giro d'Italia magyarországi szakaszait

Révész Máriusz, a kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos jelentette be a közösségi oldalán pénteken.

Nem közlekedik a Vál-völgyi Kisvasút

A Tóvárosi Általános Iskola programjai is elmaradnak

A Fehérvár Vízilabda S.E. közleménye

Kedves Sportolóink!

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a mai (03. 12.) nappal, határozatlan időre bezáratta a városi sportuszodát! Ennek következtében az egyesületi edzésekről, tanfolyamkoról sportolóink az edzőiktől érdeklődhetnek! A márciusban megrendezésre kerülő hazai bajnoki mérkőzéseinket a Magyar Vízlabda Szövetség engedélyével elhalasztottuk. A további program az ellenfelekkel s az MVLSZ bizottságaival egyetértésben a későbbiek folyamán kerül meghatározásra! Egyesületünk, felvette a kapcsolatot a környező városokban működő uszodákkal s ezekben edzéseket, edzőmérkőzéseket szervez minden korosztály számára!

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban is elmaradnak a programok, oktatások

A Fehérvár AV19 SC, mint az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok üzemeltetője az alábbiakban tájékoztatja a közvéleményt a koronavírus miatt bevezetett intézkedésekről. A cikkben foglaltak hivatalos tájékoztatásnak minősülnek és érvényesek a sportolókra, szülőkre és a létesítmény minden dolgozójára és látogatójára.

2020. március 13-tól

  • a délelőtti iskolai és óvodai korcsolyaoktatások elmaradnak,
  • a közönségkorcsolya elmarad,
  • szintén elmarad minden olyan rendezvény, amely a kormány március 11-i tájékoztatójában foglaltak szerint nem rendezhető meg.
  • Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia kiegészítése a fenti tájékoztatáshoz:

  • március 12-től a Teki-hoki foglalkozások a szezon végéig elmaradnak
  • az U8 és U10-es jeges és szárazedzések 2020. március 12-től elmaradnak, a jövő héttől pedig az edzői utasítások szerint folytatódnak tovább, amennyiben más tájékoztatás nem érkezik. Kérjük a szülőket, figyeljék a korosztályos kommunikációs csatornákat.
  • U12-es korosztálytól a jeges edzéseket zárt kapuk mellett folytatjuk (a Magyar Jégkorong Szövetség tájékoztatásának 6. pontja alapján), a szárazedzések elmaradnak.
  • Az Igéző programjai is elmaradnak

    https://www.facebook.com/igezo/photos/a.153795231347692/2888899404503914/?type=3&theater

    A Szent István Király Múzeum kiállítóhelyein meghirdetett programok, rendezvények elmaradnak

    A Szent István Király Múzeum kiállítóhelyein meghirdetett programok, rendezvények 2020. március 11-től április 5-ig, a kialakult helyzetre való tekintettel elmaradnak.

    Az Agroverzum március végéig zárva tart

    A világjárvánnyá nyilvánított koronavírussal kapcsolatban a kormány 41/2020. (III. 11.) rendelete alapján az ATK Agroverzum előre láthatóan március végéig zárva tart. A Brunszvik-kastély parkja további rendelkezésig zavartalanul látogatható.

    A Petőfi Kultúrtanszék és a Fezen Klub közleménye

    Az Albabar közleménye

     

    A Köfém Oktatási és Közművelődési központ jótékonysági gálája is elmarad

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában