elbocsátások, letartóztatás és a világ legkisebb artistanője

2020.01.13. 15:00

Ez történt a megyében: Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy csokorba szedve

Izgalmasan telt az év második hete. Összeszedtük, mely cikkek érdekeltek Titeket a legjobban.

feol.hu

A találgatások sokfélék, a nagylókiak mécsessel emlékeznek

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Január 3-án kaptunk olvasói bejelentést arról, hogy a székesfehérvári Hydronál elbocsátások folynak. Cikkünkben utánajártunk, miről is van szó.

A Fejér Megyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak az őrizetben lévő nőnek a letartóztatását, aki 2019. november 28-án, egy nagylóki vendéglátóipari helyen, annak kiszolgálójaként, a jelenleg letartóztatásban lévő három társával egy férfit leitatott, a jelenlétében a társai a sértettet székhez kötözték, majd magára hagyták, amelynek következtében a sértett elhunyt.

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A hírt Velence város hivatalos közösségi oldala osztotta meg követőivel, melyből megtudhattuk, hogy január 6-tól a Déliből 17:10-kor induló Z30-as járat az eddig megszokott kettő helyett három összekapcsolt motorvonattal fog közlekedni.

 

Az év eleje óta tankolható normál benzin, melynek kútfején E10-es felirat látható, rongálhatja a motort. Lehet, hogy nem teszi, de az is lehet, hogy a kocsink nem indul el többé, autója válogatja.

 

A 95-ös benzint a prémium üzemanyagokkal lehet helyettesíteni, ha szükséges Fotó: Nagy Norbert

 

Jóskára százkilós betontömb zuhant a nyár közepén Pusztaszabolcson, többször élesztették újra, majd miután stabilizálták állapotát, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol egész éjjel küzdöttek az életéért.

 

A baleset ezeknél a romoknál történt Fotó: KZs (Archív)

 

A ráckeresztúri Szentes Anita eddigi élettörténete jól példázza az utat, amit Ady Endre oly szépen megfogalmazott egyik ismert költeményében. A Szent László-patak, avagy ahogy a keresztúriak mondják, a Kanális partjáról indult el, s ma a világ legnagyobb cirkuszának, a Cirque du Soleil társulatának a tagja.

Anitával a ráckeresztúri könyvtárban is lehetett beszélgetni Fotó: GÁ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában