Céljaink eléréséért naponta tenni kell

2019.10.14. 11:30

Barátokra találhatnak Soponyán

Bereczky Örsöt, a Cegléd-Felszegi Református Gyülekezet lelkipásztorát hívta meg vendég előadónak a Mezőföldi Református Ifjúsági Találkozó szombati alkalmára Kovács Csiba Krisztina soponyai, kislángi lelkész.

Majer Tamás

Bereczky Örs lelkész és tanár ügyesen beszélt a kamaszok nyelvén Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A nyári időszakot leszámítva (hiszen az a táborozások ideje) negyedévente megrendezett találkozónak rendre más-más mezőföldi gyülekezet a házigazdája. Legutóbb Kálozon jöttek össze a tizenkét és húsz év körüli fiatalok. A lelkész asszony lapunknak elmondta, a 10 éves, barátságos rendezvénysorozat célja nem más, minthogy a hasonló érdeklődésű, de más-más településeken élő református fiatalok megismerhessék egymást.

Az itt kialakuló ismeretségeket, barátságokat a srácok nemcsak a következő MERIT-en, hanem a világhálón és Székesfehérváron ápolhatják tovább. A jelenlévők zöme a megyeszékhelyre jár iskolába. Jöttek most Soponyára helyiek, csősziek, székesfehérváriak, kislángiak, káloziak, sáregresiek, ceceiek. Körülbelül negyvenen voltak.

Bereczky Örs lelkész és tanár ügyesen beszélt a kamaszok nyelvén
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Bereczky Örs vezetésével játékos feladatokon ismerkedtek meg egymással a résztvevők, ha ugyan ennek előtte még nem ismerték egymást. A kálozi Nemes Noémi hangjára, szavára közösen énekeltek. Végül egy kifejezetten telefonhasználatot „követelő” vetélkedőn mérték össze erejüket, ó, inkább tudásukat a fiatalok. A szeretetvendégség asztalán sütemények bő választékát, csábító palacsintákat is láttunk. Alighanem ezek is mind elfogytak.

Jöttek most Soponyára helyiek, csősziek, székesfehérváriak, kislángiak, káloziak, sáregresiek, ceceiek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A közös éneklés után, de még a vetélkedő előtt a ceglédi vendég a hegymászásról tartott előadást a gyerekeknek. Szólt a Mount Everest első mászóiról, a magyar első Erőss Zsoltról, sziklamászásról, minden apró „hozzávalóról”, ami a hegymászáshoz kell, az erőről, ami szintén elengedhetetlen. Nemcsak a karban, a lélekben is. A hegymászás példa volt csupán. Bereczky Örs arról beszélt az ifjaknak, találják meg céljukat, tegyék meg érte minden egyes nap mindazt, ami telik tőlük. A sikerhez ki kell lépniük komfortzónájukból, le kell rakniuk a fölösleges terheket, bízniuk kell a barátokban, elhagyni a torzsalkodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában