A sport és a gazdaság szövetsége

2019.06.21. 18:14

Egy új képzési forma úttörőit köszöntötték a Corvinuson

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán köszöntötték pénteken azokat a mesterképzésen részt vett hallgatókat, akik mint leendő sportközgazdászok az országban egyedülálló módon nappali tagozatos, duális formában végezték el a tanévet és vizsgáztak.

Tihanyi Tamás

Hiánypótló kezdeményezés részesei lehettek Fotó: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A hallgatókat először András Krisztina szakfelelős, egyetemi docens üdvözölte, majd Cser-Palkovics András polgármester mondott elismerő szavakat az új képzési forma úttörőinek, akik megteremtették a sportközgazdász mesterszak elindításának feltételeit a megyeszékhelyen, s a hallgatóknak, akik egy „hiánypótló kezdeményezés” részesei lettek, amely „lehetőség az egyénnek a kiteljesedésre, a közösségnek pedig szükséges kívánalom”.

Hiánypótló kezdeményezés részesei lehettek
Fotó: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A vállalati partnerek képviseletében Imre Géza, a Budapest Honvéd Sportegyesület sportigazgatója gratulált. A duális képzési formát választó hallgatók egyébként az Alba Regia SC, a Budapesti Honvéd SE, a Talmácsi Group és a Lagardere Sports Hungary együttműködő partnereknél szereztek gyakorlati tapasztalatokat.

A fővárosi Péter Ágoston a Budapest Honvédnál töltötte a duális képzés idejét, heti három napot tanult az egyetemen, kettőt dolgozott a partnernél.

– Sporteseményeket szerveztem, segítettem az egyesület menedzsmentjét, a közösségi médiát építettem – mondta a hallgató, aki korábban utánpótlás szinten kosárlabdázott, azaz nem volt számára ismeretlen a sport világa. – Azt látom, hogy a sport területén már kiválóak az infrastrukturális fejlesztések, de még nincs olyan speciális munkaerő, amely megfelelően ötvözni és segíteni képes a sport és a közgazdaság együttes fejlődését. Ezt a képzést vártam a szaktól, s abban bízom, hogy e területen dolgozhatok a jövőben.

Kokavecz Anna Dunakesziből érkezett a képzésre, ő a Tatabánya NB-I/B osztályban szereplő kosárlabda csapatának játékosa.

– Mindig is érdekelt a közgazdaság és a sport kapcsolata – mondta a csinos fiatal nő. – Jelenleg egy könyvelő irodánál dolgozok, ezután a versenyszférában szeretnék további tapasztalatokat gyűjteni, s úgy tervezem, hogy e tapasztalatok birtokában helyezkedek majd el a sportközgazdaság világában.

Ősszel a sportközgazdász mesterképzés újabb évfolyama kezdi meg tanulmányait Székesfehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában