Mindenki hasznára válik

2019.03.06. 08:00

Sportparkot avattak Bakonycsernyén

Teljes egészében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium finanszírozta annak a sportparknak – szabadtéri „edzőteremnek” – a felállítását, melyet kedden avattak a faluban.

B. Kiss László

Azt, amit a három fiatal produkált, csak kevesek képesek utánuk csinálni

Fotó: B. Kiss László / Fejér Megyei Hírlap

Bakonycsernye 2016 nyarán nyújtott be pályázatot két sportparkra. Végül mégis kaptak egy úgynevezett C típusú sportparkot – mondta el a keddi avatáson Turi Balázs polgármester. A 90 négyzetméter alapterületű, legalább nyolc eszközt magában foglaló létesítmény fedett, oldala azonban nyitott. Így használói nem áznak el, de élvezik a szabad levegő áldásait. A sportpark nem került nekik semmibe, az önkormányzatnak csupán a hozzá vezető járdát kellett megépítenie – derült ki Turi Balázs szavaiból.

A létesítményt a sportpálya mellett állították föl, amely – a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően – lassan kiérdemli a sportközpont nevet – fogalmazott a polgármester. Hiszen a nagypálya mellé – a helyi sportegyesület sikeres pályázata révén – tavaly műfüves pálya is épült, melynek az idén várhatóan elkészül a világítása is. Az idén két kosárpalánkot is felszerelnek az itt található aszfaltos területen – sorolta a számos érdeklődő előtt Bakonycsernye elöljárója.

Azt, amit a három fiatal produkált, csak kevesek képesek utánuk csinálni
Fotó: B. Kiss László / Fejér Megyei Hírlap

A sportparkban rejlő lehetőségeket három helyi fiatal, Szarka Márton, Kovács Dániel és Képesi Tamás bámulatos bemutatója érzékeltette. Amit ők tudnak, azt persze nem csinálja utánuk mindenki. De a mozgás, az edzés mindenkinek hasznára válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában