koszorúzás és kapcsolattartás

2018.06.23. 08:30

Német tartalékosok jártak a városházán

Idén Fejér megye szervezte a német és magyar tartalékosszövetségek találkozóját.

Sági Zoltán

A Szentlélek katonatemetőben koszorúztak

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A péntektől vasárnapig nálunk vendégeskedő német rezervisták helyi és környékbeli programokon vesznek részt. Nagy Lajos, a Magyar Tartalékosok Szövetségének megyei elnöke lapunknak elmondta: 2002 óta van a német és magyar tartalékosszövetségnek közvetlen kapcsolata egymással.

 

A szövetség híd a civilek és a katonák világa között, a Magyar Tartalékosok Szövetsége ezt a hidat akarta megerősíteni azzal, hogy külföldi kapcsolatokat is felépít.

A Szentlélek katonatemetőben koszorúztak
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az egyik évben Magyarországon, másik évben Németországban megrendezett konferenciák sorában az idei a tizenötödik. Kialakult hagyományaik vannak már, többeknek szoros kapcsolatai épültek ki a másik országbeli szövetségi tagtársakkal. A konferencián kívül is évi két-három alkalommal tesznek látogatást egymásnál – a vörösiszap-katasztrófa idején a német tartalékosok segélyszállítmánnyal érkeztek hozzánk. A városházán tett látogatást követően a német tartalékosok a Szentlélek katonatemetőben koszorúztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában