Program

2017.10.03. 16:00

Fejér megyei kilátók, amit érdemes meglátogatni ősszel!(Videó)

Fejér megye bővelkedik olyan területekkel, ahol pazar kilátásban lehet részünk, de sokan még a létezésükről sem tudnak. A következő sorozatunkban olyan megyei helyeket mutatunk be, ahova mindenkinek érdemes elmennie, megcsodálni, hogy milyen szép helyen is élünk!

Horváth Csilla

Fotó: Horváth Csilla

Károlyi-kilátó

A Fehérvárcsurgó-Balinka között lévő Gaja-völgyi Tájcentrum népszerű kirándulóhely, ugyanakkor csak kevesen tudják, hogy egy kilátóval is rendelkezik.

A tavaly átadott kilátó elsősorban a kirándulók között örvend népszerűségnek, hiszen a Bakony sűrűjében nem egyszerű megtalálni. A kék jelzést követve, szűk turistaúton körülbelül másfél óra sétát vesz igénybe az út.

Károlyi kilátó

Ottjártunkkor rengeteg családdal találkoztunk, akik a szép őszi időben szintén ezt a helyet választották kikapcsolódásra.

A fehérvárcsurgói gróf Károlyi Gyula után elnevezett kilátóból szinte a teljes Gaja-szurdok és a fehérvárcsurgói víztározó is látható.

A Gaja-szurdokot szinte teljes hosszában megcsodálhatjuk
Fotós: Horváth Csilla

Az építmény megkeresése ajánlott mindenkinek, aki szeretne egy hosszú sétát tenni az erdőben, majd a kilátás adta felejthetetlen élményben részesülni.

Csillaghegyi kilátó

Iszkaszentgyörgy kiránduló területén a Piramitán található a fából készült kilátó, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Bakonyra és Székesfehérvárra is.

Csillaghegyi kilátó

Megközelítése az Iszkaszentgyörgy fölött húzódó Csillaghegyen, a piros turistajelzés követésével lehetséges.

A környező fák helyenként magasabbak, mint a kilátó, így körpanorámára nem érdemes számítani. A Fejér megyei kilátók közül azonban ennek van a leginkább erdei hangulata. Formája, anyaghasználata jól illik a környezetbe.

Fotós: Horváth Csilla

A gyerekek szívesen járnak ide játszani, látogatásunkkor is több gyerek bújócskázott a kilátó körül.

Bence-hegyi kilátó:

A közel 20 méter magas, messziről is jól látható felállványozott építmény ugyan még nem látogatható, jövőre várhatóan elkészül. Addig is meg kell elégednünk a parkoló adta kilátással.

Bence-hegyi kilátó Fotós: Horváth Csilla

A velencei Bence-hegyről fantasztikus kilátás nyílik a Velencei-tóra és a környező hegyekre. Az új kilátó az 1988-ban elbontott olajfúrótorony helyére épül, és a „Hullámzó beton” fantázianevet viseli.

Az eredeti tervek szerint 2017 tavaszára készült volna el a kilátó, azonban az építkezési munkálatok még nem fejeződtek be. Az átadó pontos időpontja tisztázatlan. A látogatás ettől eltekintve ajánlott, hiszen a parkolóból is csodálatos panorámában gyönyörködhetünk.

Kirándulásunkról egy rövid videó is készült:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában