Ügyészségi hírek

2023.05.11. 15:00

Bíróság előtt a dunaújvárosi bolti tolvaj

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a nőt, aki 2023. április végétől Dunaújváros különböző üzleteiből élelmiszert, tisztítószereket és szeszes italokat tulajdonított el.

Fejér Megyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő 2023. április 5-én szabadult korábbi elzárás büntetéséből, amelyet lopás vétség elkövetése miatt kapott.

Ezt követően munkaviszonyt nem létesített, munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkezett, azonban 2023. április 27. és 2023. május 06. napja között több dunaújvárosi élelmiszerüzletbe ment el annak érdekében, hogy onnan különböző élelmiszereket, mosószereket tulajdonítson el. A vádlott cselekményét csaknem minden alkalommal észlelték az üzlet dolgozói.

Mivel az ügy megítélése egyszerű és a bizonyítékok rendelkezésre álltak, ezért az őrizetben lévő terheltet a Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította, amelynek keretében a Dunaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítvány szerint a vádlottat bűnösnek mondta ki az elkövetett lopásokban és őt 90 nap elzárásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban 3 nap gondolkodási időt fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat előterjesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!