A döntés végleges

2022.07.19. 18:53

Letartóztatták a polgárdi gyilkost, aki beismerte tettét

A Székesfehérvári Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki polgárdi otthonában ölt meg egy nőt szombaton. A döntés végleges, miután a 47 éves gyanúsított elfogadta és beismerte tettét a folytatólagos kihallgatás során.

Kecskés Zoltán

A 47 éves gyanúsított beismerte tettét a keddi kihallgatáson

Forrás: FMH Archív

A nyomozás adatai szerint 2022. július 16-án a délutáni órákban bejelentés érkezett, hogy egy idős, nyugdíjas polgárdi hölgy eltűnt, családja nem találja, telefonja kikapcsolt állapotban van, ismerősei sem tudnak semmit hollétéről. A nő hozzátartozója a házhoz tartozó közös udvaron, több helyen is vérnyomokat talált. A kiérkező rendőrök a kutatást azonnal megkezdték, mely során a 71. életévében lévő nő holtestét 21 óra 15 perckor az ingatlan kertjében lévő garázsban elrejtve találták meg. Az eset kapcsán a rendőrök az áldozat 47 éves szomszédját elfogták és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételét követően fogdába szállították - írt a részletekről a police.hu.

Ezt követően a Fejér Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt indítványt tett a gyanúsított férfinak a letartóztatására, melynek a Székesfehérvári Járásbíróság a keddi ülésen helyt adott és egy hónapra elrendelte azt. Palkovitsné Kész Anikó, a Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvívője portálunknak továbbá elmondta, szükségszerűen, amennyiben ezt a nyomozati cselekmények indokolják – akár a vádemeléshez szükséges bizonyítékok hiányában – az egy hónapos letartóztatás meghosszabbítására is sor kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!