Frissen Fejérből

2021.11.05. 10:17

Halálra gázolt egy kerékpárost – Vádat emeltek a 21 éves Fejér megyei férfi ellen

A Székesfehérvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 21 éves férfival szemben, aki autójával nekiütközött egy szabályosan haladó kerékpárosnak, aki a baleset következtében életét vesztette.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a férfi – aki 2018-ban szerezte meg jogosítványát – 2021. március 25-én délután Szabadbattyán felől Tác irányába haladt autójával a 6307 mellékúton, amikor észlelte, hogy előtte az úttesten szabályosan közlekedik egy fiatal lány kerékpáron. A megengedett sebességgel haladt, azonban figyelmetlensége folytán a biciklist úgy közelítette meg, hogy a kocsija első vészhárítójának jobb oldalával nekiütközött a kerékpár hátsó kerekének.

Az ütközés folytán a bicikli hátsó része jobbra kifordult, a lány az autó szélvédőjének csapódott, majd az árokba zuhant. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően aznap életét vesztette. A baleset és a halál között közvetlen okozati összefüggés állt fenn.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben fogházbüntetés mellett közúti járművezetéstől valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. Az ügyészség az eljárás gyorsítása érdekében az elkövető bűnösséget beismerő vallomása esetére mértékes indítványt tett a vádban.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!