Frissen Fejérből

2021.07.05. 12:27

Tizennégy embert akartak átcsempészni az országon, négy évre tiltották ki őket

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a két román férfit, akik 2021. június 28-án 14 külföldi állampolgárnak nyújtottak segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A nyomozás adatai szerint a vádlottak megállapodtak egy ismeretlen személlyel abban, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében Magyarországra illegálisan belépő külföldi állampolgárok nyugat-európai eljuttatásához nyújtanak segítséget. A terheltek egy Szeged környéki erdős területen 11 szír, 2 iraki és 1 palesztin állampolgárt vettek fel a gépkocsijukhoz kapcsolt utánfutóba azzal, hogy Nyugat Európa felé szállítják őket. A külföldiek fejenként 4.500,- eurot helyeztek letétbe a célállomásra való sikeres eljuttatásuk érdekében. A terhelteket a rendőrök az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényében igazoltatás alá vonták, így cselekményüket leleplezték. A Dunaújvárosi Járásbíróság a vádlottakkal szemben két év börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette, valamint a terhelteket négy évre kiutasította Magyarország területéről. A bíróság döntése fellebbezés hiányában jogerős – tájékoztatott Jászberényiné Király Teodóra sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!