IV. FIT Kaland Tehetségverseny

2022.04.06. 11:00

Egy játékos vetélkedő motiváló időutazással

Nyitva a jelentkezési időszak a ­Fehérváron is működő Mathias Corvinus Colle­gium Fiatal Tehetség Programja által szervezett IV. FIT Kaland Tehetségversenyre.

Majer Tamás

Pillanatkép egy hasonló, a fehérvári MCC-ben megrendezett problémamegoldó versenyről

Forrás: FMH-Archív

Ez egy vetélkedő, egy több témakört felölelő tanulmányi csapatverseny, nem tévesztendő össze magával a Fiatal Tehetség Programmal, amelyről ebben a cikkünkben írtunk. Ugyanakkor van kapcsolat a kettő között.

 

Negyedikes diákokból álló háromfős csapatok jelentkezését várják, akiket egy pedagógus vagy szülő mint csapat­koordinátor segít. A tanulmányi verseny idei témája egy kalandos időutazás.

 

– Itt a lehetőség, hogy kitűnjetek: készítsétek el saját társasjátékotokat az általatok választott történelmi kor témájában, saját fizetőeszközzel, korhű öltözékkel! – buzdítja aktivitásra a negyedikeseket az MCC közösségi oldalán. Egy rövid videó elkészítését is várják, amelyben a csapatok a korhű öltözékbe bújva mutatják be a társasjátékukat.

 

A döntős csapatok értékes nyereményekben (például programozható robotok) részesülnek, a fődíj pedig nem más, mint hogy a győztes csapat mindhárom tagja felvételt nyer a Fiatal Tehetség Programba. Utóbbi program felső tagozatos diákoknak szól, s csak ötödikes korban lehet bekerülni.

 

A társasjátékos pályázatokat május 4-ig várják a fit.mcc.hu/fitkaland oldalon elérhető űrlap kitöltésével. A verseny első fordulója tehát már tart, ám csupán április 1-je óta, s az előbbi dátumig folytatódik. Az országos döntőt június 3-án rendezik, Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában