Egynapos kirándulásokat is kínálnak

2019.05.18. 08:30

Srí Lankától a havasokig – Fehérvári utazási irodák ajánlataiból szemezgettünk

Közeleg a nyár, az utazások igazi szezonja.

B. Kiss László

A Fogarasi-havasokban a 2507 méteres csúcsot is megmászhatjuk egy szervezett túra során Fotó: shutterstock

Nem is gondolná az ember, mennyi utazási iroda van a megyeszékhelyen. És közöttük nem egynek a székhelye is Fehérváron van. Az utóbbiak ajánlataiban tallóztunk.

Az egyik legismertebb iroda – többek közt – Dél-Afrikába indít társasutat. A 12 napos, 9 éjszakás, repülőgépes utazás közel 600 ezer forintba kerül. Az összeget csaknem 148 ezer forint fejeli meg. Az ár tartalmazza a repülőjegyet, a félpanziót és a belépődíjakat is. A program részét képezi egy feketék lakta városrész megtekintése is.

A Fogarasi-havasokban a 2507 méteres csúcsot is megmászhatjuk egy szervezett túra során Fotó: shutterstock

A jamaicai út mondjuk éppen nem nyári ajánlat: 900 ezerből 11 napot lehet eltölteni Jamaicában és Miamiban. Az iroda arra figyelmeztet, hogy Jamaicán a turistabuszok – mint fogalmaznak – egyszerűbbek. De hát éppen ettől lesz romantikus az egész!

Akciósan utazhatunk viszont mintegy 100 ezer forintért az irodával június közepén Franciaországba. A Ver­sailles-t, a Loire-völgyet és Párizst fel­ölelő, hatnapos kirándulás programjában, autóbuszos városnézés keretében, a tűzvészben megsérült Notre-Dame megtekintése is szerepel.

Egy másik fehérvári utazási iroda a bakancsos turistáknak is kínál társasutakat. Mégpedig az elcsatolt országrészekre. Öt nap félpanzióval 59 ezer forint, a programban a Torockói-hegységben történő, egész napos kirándulás is szerepel, benne a Székelykő megmászásával. A csúcs Orbán Balázs szerint is ritka szép panorámát kínál. Különlegesség, hogy Abrudbányán a helyi magyar egyesület elnöke, Kopenetz Lóránd lesz az idegenvezető.

Az iroda egy másik útján a Fogarasi-havasokba juthatnak el a résztvevők. Itt igazán kijut a gyaloglásból, a programban ugyanis egy 2507 méteres csúcs megmászása is szerepel. Az út különlegessége, hogy az utasok három éjszakát hétfalusi csángóknál töltenek el.

Fehérvári címen ­található a harmadik utazási iroda is. Ajánlatai között tragikus aktualitása miatt klikkeltünk az egyik Srí Lankaira. Nos, a háromcsillagos hotelben történő elhelyezéssel kecsegtető, nettó hétnapos nyaralás 638 ezer forintba kerül. Ugyancsak ez az iroda (is) szervez utat Prágába. A három nap, két éjszaka 50 ezer forintot kóstál, amit megfejel a biztosítás és a belépők. A cseh főváros nevezetességei mellett a résztvevők egy sörgyárba is ellátogatnak, ami föltehetően inkább a férfitársak számára tűnik kihagyhatatlannak.

A végére pedig egy negyedik iroda luxusnyaralását hagytam. A Karibi álom névre keresztelt, 12 napos útra befizető személyek hét napot tölthetnek a tengeren egy 18 emeletes óceánjárón. A program pedig egy valódi űrhajóssal elkölthető ebédre is lehetőséget ad a Kennedy Űrközpontban. Az ár függ attól, hogy ki milyen kabint választ. A szerényebb hajóosztályra 869 ezer forintért lehet jegyet váltani, ha viszont valaki a tengerre néző, erkélyes szobában szeretne lakni, akkor 1 millió 69 ezer forintot kell kiolvasnia. Mindezt azonban még tetézi a illetékek és díjak 289 ezret kitevő összege. A fakultatív programokért pedig külön kell fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában