Közkedvelt esemény

2023.11.17. 13:00

A hagyomány folytatódik: Mikulás bál Szilason!

A tavaly életre hívott esemény idén folytatódik, méghozzá még nagyobb elánnal. A Miuklás bátl Szilason 2022-ben tartották előszőr, ám a jó kedv és a vidámság az idei évre is kitartott. Így nem is volt kérdés az újbóli megrendezés, amivel ráadásul egy igen népszerű programot támogathatnak a vendégek.

Kecskés Zoltán

A hagyomány ereje: Cseh Dávid, Gyarmati Helga, Varga Dorina, Varga Bianka, Kutasi Dániel.

Fotó: Egyesület

Ezeket a gondolatokat Vargha Bianka, a Mezőszilasi Hagyományőrző és Faluvédő Egyesület szóvivője osztotta meg lapunkkal. Hozzátette, az egyesülettel missziójuknak tekintik a nagyszüleik által dédelgetett hagyományok megőrzését és újak bevezetését is.

– Itt a településen mindig is nagy hagyománya volt a különböző ünnepekhez, népszokásokhoz kapcsolódó báloknak. Tavaly rendeztük az elsőt és gondoltuk idén is szervezünk egyet. Szerencsére nagyon jó kapcsolatot ápolunk Tóth Zoltánnal, a Lovas Csárda üzemeltetőjével és jó pár hasonló rendezvényünket tudjuk náluk tartani. Szokásunk, hogy ha egy programot csinálunk, ahol van támogatói jegy ott pontosan kiírjuk, hogy a befolyt összeg mire megy majd. A december 2-i Mikulás bálból befolyt támogatói jegyeket a jövő évi Téltemető forgatag rendezvényünkre fordítjuk,  amit már természetesen nagyban szervezünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában