Készítsünk finom desszertet!

2019.01.07. 15:30

Narancsos-mascarponés répatortával biztos a siker a konyhában

Az ünnepek után sem kell lemondanunk az édességekről. A háziasszonyok minden bizonnyal gyakran törik a fejüket, milyen különlegességgel lepjék meg, és kápráztassák el családjukat. Mindenesetre célszerű tudatosan választani, és egészségesebb desszerttel előállni.

Borsos Renáta

Egy narancsos-mascarponés répatorta páratlan ízélményt jelent Fotó: Borsos Renáta

A narancsos-mascarponés répatorta mellett több érv is szól. Egyrészt fogyasztás előtt két nappal is megsüthetjük, az idő csak jót tesz neki. Az ízek jobban összeérnek. Könnyen elkészíthetjük gluténmentes változatban is, ha igény van rá. Döntő részben egészséges összetevőket tartalmaz. A répa édeskés íze miatt minimális cukrot igényel a recept. A répa ezenkívül sok béta-karotint és luteint tartalmaz, melyek kedvező élettani hatást fejtenek ki szervezetünkre. Nem hőérzékeny, így a sütés közben sem bomlanak el az értékes összetevők.

Egy narancsos-mascarponés répatorta páratlan ízélményt jelent
Fotó: Borsos Renáta/ Veszprémi Napló

Az egészséges alapanyagok sorában ott van még a dió és a narancs is. Az említett csonthéjas gyümölcs egy igazi vitaminbomba, A- és E-vitaminban gazdag és többféle B-vitamint tartalmaz. A narancs a téli időszakban mindenekelőtt egy ízletes C-vitamin-forrás, a mascarpone pedig szó szerint hab a tortán. Apró műhelytitok: a krémhez használjanak növényi tejszínt! Jobban járnak, mert keményebbre lehet felverni a habot, szebb lesz az alkotásuk. Nagyon szépen tudják díszíteni marcipánnal. Marcipánból gyurmázhatnak bébirépákat zöldjükkel együtt, hogy azt tegyék a torta tetejére. A világhálón számos recept közül lehet választani. Sütkérezzenek bátran, a páratlan ízélménynek biztos, hogy nem sokan tudnak majd ellenállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában