Hangfolyam–Tanfolyam

2021.06.12. 13:08

Nyári foglalkoztató tábort indít a Magyar Állami Operaház

Az ötnapos kaland során a zenét, a mozgást, illetve a szereplést szerető, felső tagozatos diákok tekinthetnek be az opera, a balett és a klasszikus zene varázslatos világába.

Fotó: Nagy Attila

A Magyar Állami Operaház idén először indítja el a maga hol komoly, hol vidám vakációs táborát az Eiffel Műhelyházban 2021. július 5. és 9. között. Az ötnapos kaland során a zenét, a mozgást, illetve a szereplést szerető, felső tagozatos diákok tekinthetnek be az opera, a balett és a klasszikus zene varázslatos világába az Opera Nagykövetei, munkatársai és zenepedagógusai segítségével.

A program keretében a jelentkezők színes, illusztrált előadásokat hallgathatnak, filmeket láthatnak az opera és a balett műfajáról, és megismerkedhetnek az énekkar, a balettegyüttes, a zenekar, a gyártó műhelyek és a színpadi műszak világával is. Ellátogatnak az Eiffel Műhelyház díszletfestőtermébe és díszletasztalosműhelyébe, valamint a jelmeztárba, balettlépéseket és operarészleteket tanulnak, megismerkednek az Opera Gyermekkarának és a Magyar Nemzeti Balettintézetnek a működésével. A program részeként a gyermekek helyzetgyakorlatokat és csoportos feladatokat oldanak meg és felkészülnek a tábort záró előadásra. Mindehhez pedig ki sem kell tenniük a lábukat az Eiffel Műhelyház és az azt övező 3 hektáros, bekerített park területéről.

A táborba felső tagozatos, 5., 6. és 7. osztályt befejező diákok jelentkezését várják, akik 30 fős csoportokban vesznek részt a programokon. A tábor a résztvevők biztonsága érdekében az egészségügyi szabályok betartásával valósul meg. Az előadásokat és foglalkozásokat a Magyar Állami Operaház munkatársai, zenepedagógusok és az Opera Nagykövetei vezetik Kákay István, az Erkel Programiroda vezetőjének irányítása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában