Életfácska Óvoda

2017.12.13. 15:07

Gárdonyba látogatott a Koreai Köztársaság nagykövete

L. Simon László országgyűlési képviselő, az Interparlamentáris Unió Magyar-Koreai baráti tagozat elnöke meghívására ma Gárdonyba látogatott a leköszönő Yim Geun Hyeong koreai nagykövet. A nagykövet számos, koreai világmárkát Magyarországon képviselő cég vezető tisztségviselőjének kíséretében érkezett az Életfácska Református Óvodába, majd a tiszteletére adott ebéden vett részt.

FMH-információ

Fotó: Igari Balázs

 

A társadalmi felelősségvállalás jegyében érkezett a koreai küldöttség ma délelőtt a gárdonyi Életfácska Református Óvodába, ahova nemcsak számos értékes ajándékot hoztak, hanem munkájukkal is segítették a gyerekek környezetének szépítését.

Több mint fél millió forint értékben adott át a nagykövet hasznos és szép ajándékokat az óvodának, amelyeket Torda Molnár Enikő óvodavezető vett át. Szintetizátor, Samsung mosógép, Samsung televízió, kényelmes ágyak és csodaszép játékok segítik és gazdagítják mától fogva az óvodai életet.

Yim Geun Hyeong mandátuma rövidesen végéhez ér: az elmúlt időszakban a két ország között kialakított gyümölcsöző gazdasági és kulturális kapcsolatok bizonyítják, hogy sikeres időszak zárul most le. Ennek szép és megható mozzanata volt a mai esemény, amelyet a kis óvodások kedves műsora zárt. A nagykövet programja ünnepi ebéddel ért véget, amelyet L. Simon László adott tiszteletére.

Az országgyűlési képviselő újságírói kérdésre kiemelte: fontosnak tartja, hogy a jelentős kulturális, sport, oktatási és szociális programokat a vállalatok ne pusztán felajánlható adójuk terhére, azaz az állam által átengedett összeg erejéig támogassák, hanem üzleti nyereségükből is szánjanak támogatásra. Így jártak el ma Gárdonyban a koreai vállalatok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!