Bejárást tartottak

2024.05.08. 14:35

A szabályszegések megelőzésére fókuszálnak Kulcson

A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki betartsa. Ennek jegyében tartott Kulcson közlekedésbiztonsági bejárást Jobb Gyula polgármester.

Héjj Vivien

A szakemberek helyszíni bejárás során vizsgálták meg a település közlekedési gócpontjait

Fotó: Török Tímea

A közbiztonsági gócpontokat vette górcső alá a falu polgármestere, a települést karbantartó csapat vezetője, Pulai Tibor és Lovász István forgalomtechnikai szakember. A duol.hu beszámolója szerint a szakemberek – bejárva a település főbb útvonalait – a lakossági kéréseket és a rendőrségi ajánlásokat is figyelembe véve határozták meg azokat a területeket, amelyek forgalomtechnikai beavatkozást igényelnek. Az intézkedés első ütemében a Sőtér sétány, a Bem utca, a Deák Ferenc utca, a Kossuth Lajos utca, az Arany János utca és a Família utca érintett.

– A közrend és a közbiztonság a lakosság alapvető igénye. Régóta téma az ezzel kapcsolatos fejlesztés Kulcson, azonban előbb a csatornázás, majd a nagy építkezések – mint a bölcsőde, iskola, csapadékvíz-elvezetők – miatti útlezárások nem tették lehetővé az átfogó munkákat. Emiatt csak most lett lehetőségünk ebben érdemben előre lépni. Ugyanakkor régóta vallom, hogy önmagában a szabályozással, a szabálytalanságok és az elkövetések jelentős része nem akadályozható meg, jogi és nem jogi eszközök sora szükséges a hatékonyság megteremtéséhez. A leendő forgalomtechnikai megoldások bevezetésével elsősorban a balesethez vezető szabályszegések megelőzésére kell fókuszálni. Mert a közlekedés biztonsága fontos társadalmi érdek – nyilatkozta a duol.hu-nak Jobb Gyula, Kulcs polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában