Fehérvár AV19

2015.11.13. 20:40

Idén másodszor sikerült ötször kapuba találnia a Volánnak

Sajnos nem sok csapat áll a Fehérvár AV19 mögött az EBEL tabelláján, de a Graz éppen ilyen, így „kötelező” volt a győzelem.

Szupkai Gábor

Persze ezt kijelenteni sokkal könnyebb, mint végrehajtani. Az idei két összejövetel grazi sikert hozott hosszabbításban, tehát maximum a bosszúvágy fűthette a fehérváriakat, nem az önbizalom. De jól tudták a Volánnál, hogy nagyon fontos meccs lesz   a  pénteki, hiszen közvetlen ellenfél ellen lehet pontokat szerezni, és ez előnyhöz juttathatja a győztest a középmezőnyhöz, és a rájátszáshoz  csatlakozni vágyó csapatok küzdelmében

Emiatt is volt fontos, hogy gyorsan megadta az alaphangulatot a Volán. és Chris Francis kicsit több mint egy perc után már a kapuba juttatta a korongot Frank Banham passza után. Aki viszont kilenc perccel később nem érte be „csak” kiszolgálással, és a gólszerző szerepét vállalta magára. Hiába lőtt többet kapura a hazai csapat, Hetényi Zoltán hálója maradt szűz az első húsz perc után.

A szünet után továbbra is a Graz tüzelt többször kapura, ennek végül Daniel Woger próbálkozása után látszott meg az eredménye a jegyzőkönyvben, az ő góljával zárkózott az osztrák csapat. Viszont mindössze másfél percig tartott az egy gólos különbség, Frank Banham második találatával újra növelte a különbséget a FAV19. Újabb három perc múlva pedig még ennél is tovább hízott a távolság a gólokat tekintve. Brendan Connolly a harmadik Graz elleni mérkőzésen is feliratkozott a gólszerzők közé, így negyven perc után hárommal vezetett a székesfehérvári együttes,

A harmadik harmadban nem vett vissza a lendületből a FAV19, és Szirányi Bence, aki eddig két gólpassznál járt, most góllövőként tündökölt. A Graz  tudott még szépíteni, Woger lövése talált utat Hetényi háta mögé, de ezzel is csupán minimálisan sikerült szebbé varázsolni a grazi szurkolók estéjét. A Volán pedig   a Villach elleni októberi meccs után újra öt lőtt gólig jutott, és ez az 5-2-es végeredmény  a győzelmet, és három pontot jelentett. Vasárnap szintén egy a tabellán a Fehérvárnál hátrébb lévő csapat, az Olimpija Ljubljana lesz a legyőzendő ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!