Életmód

2014.10.04. 09:55

Szemünkért - A látás hónapja

Októberben nagyobb hangsúlyt fektetünk a szemünkre, annak egészségére. A látás hónapja sokakat ráébreszt: szemük fénye tompul.

Balassa Gergő

A látás hónapját a Magyar Látszerész Szövetség és az optikai szakma közösen hívta életre. A szervezők egy olyan országos összefogást kívántak létrehozni, mely által október hónapban térítésmentes látás-ellenőrzésben, szakmai tanácsadásban részesülhetnek a kampányban résztvevő üzleteket felkereső érdeklődők.

A 2005-ben indult kezdeményezés célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a rendszeres látásvizsgálaton való részvétel fontosságára. Felmérések szerint Magyarországon közel másfélmillió ember még soha nem vett részt szemvizsgálaton noha nem látnak jól.

A legmodernebb és egyben legkényelmesebb megoldás a 45 év felettiek látásproblémájára a zavartalan látómezőt nyújtó progresszív szemüveglencse. Mivel a multifokális lencse sok fókuszponttal rendelkezik, ezért bármilyen távolságra éles képet ad. Ezért sokaknak jelenthet igazán jó megoldást a viselése. Aki úgy érzi, tompult a szeme fénye, s talán épp ilyen lencsére van szüksége, most menjen szakemberhez!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!