Startupok figyelmébe

2021.10.21. 06:00

Még lehet jelentkezni az élhetőbb bolygóért ötletversenyre

Planet Bootcamp: a MOL, a Nestlé és a Vajda Papír fogalmazta meg valós kihívásait a körforgásos gazdaság témakörében, melyekre most startupok megoldásait várják.

Forrás: Design Terminal

A Kék Bolygó Alapítvány és a Design Terminal ismét összefogott, hogy startupokkal és nagyvállalatokkal karöltve tegyen lépéseket az élhetőbb bolygóért. A tavalyi, nagysikerű, globális vízválság problémájára megoldásokat hozó Aquathon innovációs ötletverseny után a Planet Bootcamp a körforgásos gazdaság kihívásaira keresi a legjobb válaszokat.

Szívügye a környezetbarát termékek tervezése? Van megoldása arra, hogyan lehet hatékonyan hulladékot csökkenteni? El sem tudja már képzelni, hogy gyártási folyamatok során felhalmozott melléktermékeket, megmaradó alapanyagokat ne használjon fel újból, és erre a szélesebb társadalmat is célzó ötlettel állna elő?

November 7-ig itt lehet jelentkezni a Planet Bootcamp-re.

A háromnapos innovációs program során szakértő mentorok segítik workshopokon és egyéni mentorálásokon a startupokat abban, hogy valódi megoldásokat hozzanak valós nagyvállalati kihívásokra. A Planet Bootcamphez az ALTEO Energiaszolgáltató, a BMW, a MOL Magyarország, a Nestlé Hungária és a Vajda Papír csatlakozott.

Az általuk megfogalmazott kihívások között szerepel többek között az újonnan előállított műanyagok (virgin plastic) környezetkárosító és költséges felhasználásának csökkentése, a kisebb környezeti lábnyomú alapanyagok és csomagolóanyagok használatának növelése vagy éppen a vevők buzdítása az újrahasznosításra, és bevonásuk ezekbe a folyamatokba.

A résztvevők a termékfejlesztés mellett komoly piaci visszaigazolásra és akár gyors fejlődésüket segítő tőkebefektetésre is szert tehetnek. A verseny célja, hogy lendületet adjon vezető hazai nagyvállalatok és feltörekvő startupok közti együttműködéseknek.

A bootcampet november 16-17-én tartják a szervezők, a programot záró Demo Day pedig november 18-án lesz.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!