Bűnszervezet működhetett az adóhivatal fehérvári irodáján

Újabb fejezettel és további gyanúsítottakkal bővült az adóhivatal történetének legnagyobb vesztegetési ügye; az adatok szerint 2008 és 2010 között valóságos bűnszervezet működhetett a hatóság székesfehérvári kirendeltségén - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

MTI

A lapnak Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: a gyanúsítottak száma 62-re nőtt, közülük 17-en dolgoztak korábban az adóhatóság székesfehérvári igazgatóságánál. A hivatalnokokon kívül egy ügyvéd, három könyvelő, valamint számos cégvezető és magánszemély vehetett részt a bűncselekmények elkövetésében - tette hozzá a lap. 
A Magyar Nemzet emlékeztetett: a vesztegetéssorozat 2008 januárjában kezdődött, s a hálózatra 2010 közepén csapott le a nyomozó hatóság. Fazekas Géza szerint az események egy jól működő, kilencfős bűnszervezethez kapcsolódnak, s nem volt olyan adóügyi probléma, aminek rendezését ne vállalták volna. A vesztegetők a jogsértő kérések teljesítéséért nyolcvanezertől ötmillió forintig terjedő összeget ígértek, vagy adtak.



A korrupciósorozatről októberben számolt be részletesen a rendőrség egy budapesti sajtótájékoztatón.
Fazekas Géza   megbízott osztályvezető ügyész akkor felidézte: vesztegetés  bűntette miatt  a  Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság  azért indított nyomozást 2010. elején, mert  fennállt a gyanú, hogy az Apeh  Közép-dunántúli  Regionális Igazgatósága (akkor még úgy hívták)  egyes munkatársai - köztük vezető beosztásúak - jogtalan  előnyben részesítenek     magánszemélyeket. Természetesen anyagi ellenszolgáltatás fejében.  A gyanú  később tovább erősödött,  ezért 2010. június 26-án hat  adóhatósági  dolgozónál és két magánszemélynél  a  lakó- és munkahelyükön   házkutatást tartottak,  kihallgatták őket, és hármukat őrizetbe   vették.  A gyanúsítotti kör ekkor már 26-ra bővült.   

Az ügy további részletei ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!