Már a 18. percben kialakult a végeredmény: kikapott a Vidi

Székesfehérvár - A Belekben edzőtáborozó Videoton FC az ukrán Tavrijával játszott szerdán, s két góllal kikapott.

Matók János

Tavrija Szimferopol-Videoton FC 2-0 (2-0).

Tavrija: Kahriman - Gumenyuk, Adeleye, Jezerszkij, Kubik - Nazarenko, Né, Ljubisics, Gómez - Fescsuk, Afolabi (Pricsinyenko). Vezetőedző: Szemen Altman.

Videoton FC: Tujvel - Oliveira (Vinícius), Apostolopoulos (Caneira), Vaskó (Brachi), Szolnoki (Silva, Tóth) - Gyurcsó (Walter Lee), Mitrovics (Vasziljevics, Sándor), Polonkai (Kovács), Gosztonyi - Evandro (Nikolics), Torghelle (Perics). Vezetőedző: Paulo Sousa. 

 Az ukrán bajnokság 7. helyén telelő, a listavezető Dinamo Kijevtől 22 ponttal lemaradó Tavrija Szimferopol ellen játszotta a második felkészülési mérkőzését a törökországi Belekben edzőtáborozó Videoton FC. Viszonylag hamar, már a 12. percben megszerezte a vezetést a Tavrija: a Vaskó szabálytalansága után megítélt büntetőt Fescsuk magabiztosan értékesítette, 1-0 -  tudósított a fehérvári klub honlapja. Alig hat perc múlva nőtt a Tavrija előnye: a hétszeres ukrán válogatott Nazarenko lőtte ki 14 méterről a hosszú alsó sarkot, 2-0. Több találat már nem született a mérkőzésen, a Vidi legnagyobb lehetősége Apostolopoulos fejesénél adódott az 56. percben, ám a labda a felső lécen csattant.
A 68. percben Paulo Sousa Tujvel és Gosztonyi kivételével mindenkit, még a szünetben beállt Silvát és Vasziljevicset is lecserélte, szerkezetet is váltott, de maradt a 0-2.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!