Nikolics kellett a Vidi győzelméhez

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában, az őszi szezonzárón a bajnok Videoton FC az Újpestet fogadta, s felejthető első félidő után biztosan nyert.

Matók János

Lassan érkeztek a szurkolók a Sóstói Stadionba, így elég kevesen látták az előmérkőzéseket is. Előbb a Videoton Utánpótlás Kupa (VUK) három korosztályának a döntőit lehetett látni, majd az Aranycsapat Alapítvány (amelynek Kű Lajos a motorja) által szervezett találkozón az erdélyi Nyárádszereda és a Felvidék-Kárpátalja U18-as csapatai mérték össze a tudásukat. Ezek után következett a Vidi és az Újpest összecsapása, amelyet a Császárra, a 70. éves korában elhunyt Albert Flóriánra való megemlékezés előzött meg. Pikánsnak is mondhattuk a találkozót, hiszen két hónapos "hányattatása" után a Vidi volt csapatkapitánya, Lipták Zoltán ezen a meccs tért vissza, ráadásul pont a piros-kékek, vagyis volt klubja ellen. Egy felirat fogadta a hazai ultrák részéről: "Lipták itt király voltál, miért csináltál magadból udvari bolondot!?"

A vendégek "kaptak hamarabb lábra", de az első igazán veszélyes helyzetnél Lipták szinte a kapu torkából mentett szögletre a túloldalon, majd Caneira lövését fogta Balajcza, a 18. percben pedig Tóth ballábas, hulló falevélszerű lökete kerülte el a kaput. Egyébként a mezőnyben kiegyenlített volt a játék, az eltiltott Rajczi és Kabát hiánya nem látszott a vendégeken. Viszont a 44.percben szerencséjük volt, amikor Brachi szabadrúgása után a labda a kapufán csattant. A második félidő egy Alves helyzettel és Balajcza bravúros védésével kezdődött, majd a szöglet után a gólvonalról mentettek a vendégek. Az 51. percben Alves ugrott ki, ám Mihajlovics buktatta, ezért Fábián kiállította és tizenegyest ítélt, de Alves lövését Balajcza hárította. Az 56. percben a Vidinek volt szerencséje, amikor Balogh lövése alig kerülte el a kaput. Zsinórban újabb két Balajcza-bravúr következett, nyomott a Vidi az emberelőnyben. A 65. percben Nikolics ajtó-ablak helyzetben passzolt a kapu mellé, óriási ziccer volt. Pillanatokkal később Brachi bombázott a léc mellé, aztán Mitrovics bombáját hárította Balajcza, aki alig 10 másodperc múlva Alves kísérleténél is a helyén volt. A 79. percben végre góllá érett a fölény: Walter beadása után Nikolics 4 méterről fejelte a labdát a kapuba, 1-0. Rá két percre ismét Nikolicsról harsogott a lelátó: 15 méterről lőtte ki a sarkot, 2-0. Hogy aztán a 85. percben Nikolics Alvesnek adjon gólpasszt, 3-0.

Videoton FC-Újpest FC 3-0 (0-0)

Sóstói Stadion, 4150 néző. Vezette: Fábián Mihály (Demeter, Márkus).

Videoton FC: Tujvel - Brachi, Caneira, Vinícius, Oliveira - Gosztonyi, Tóth, Sándor, Mitrovics, Walter Lee - Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Újpest FC: Balajcza - Szokol, Lipták, Mihajlovics, Nagy P. - Tajthy - Balogh, Egerszegi, Markovics, Kovács - Simon. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Csere: Gosztonyi helyett Nikolics (58. perc), Tóth helyett Vasziljevics (73. perc), Walter helyett Nagy D. (83. perc), illetve Kovács helyett Rubus (55. perc), Egerszegi helyett Lázár (57. perc), Balogh helyett Balajti (82. perc).

Sárga lap:Mitrovics, Alves, illetve Kovács, Markovics, Lipták.

Szögletarány: 13:2 (6:1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!