Ötven tyúkot lopott a fiatal, de más is írható számlájára

FMH - Egy éppenhogy nagykorúvá lett fiatalt fogtak el körzeti megbízottak csütörtökön. Az illető Mezőfalváról és Mélykútról lopott tyúkokat és fém tárgyakat, most bűnügyi őrizetben van.

feol.hu

Folyamatban lévő ügyben, bűncselekmény gyanúja miatt állítottak elő a körzeti megbízottak csütörtökön délután egy férfit. A kihallgatás során kiderült, további négy, szintén folyamatban lévő ügyhöz van köze – közölte pénteken R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.
Az előállított férfi a gyanúsítás szerint október 14-én, egy Mezőfalva területén lévő hétvégi házas ingatlanról úgy ötven tyúkot tulajdonított el. A lopással a tulajdonosnak mintegy nyolcvanezer forint kárt okozott. A nagykorúságát alig néhány hónapja elérő fiatal férfi a kihallgatása során további négy lopást ismert el. Mezőfalván és Mélykúton követte el a bűncselekményeket. Főként baromfikat, vaskályhát és egyéb fém tárgyakat vitt el a helyszínekről. A lakóhelyén megtartott házkutatás során mindössze négy nagy és hét kiskacsa került elő. A jószágok egy október 10-ei mélykúti betörésből származnak. Szerencsére annyira speciális fajtájúak és tollazatúak, hogy azonosságukhoz kétség sem férhet. Az állatokat lefoglalták a rendőrök, valódi tulajdonosa rövidesen visszakapja őket.

A 18 éves férfi gyanúsítását a helyi körzeti adatgyűjtő munkája tette lehetővé. A sorozatbetöréssel gyanúsítható férfi jelenleg bűnügyi őrizetben van, ügyében tovább folytatják az eljárást a dunaújvárosi nyomozók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!