Programdúsnak ígérkezik az Árpád-napi találkozó

Székesfehérvár – A Gárdonyi Géza Művelődési Ház április 2-án, szombaton Árpád-napi Hagyományőrző Találkozót rendez a Sóstói Természetvédelmi Területen, a Zöld-tanyán.

feol.hu

A programok 11.00–19.30 óráig folyamatosan zajlanak, 11.45-től például Az Éledő Sóstó címmel szerveznek családi kirándulást a természetvédelmi területen, Becse Ildikó vezetésével (találkozó 11.45-kor a Sárkeresztúri út felőli bejárónál). A zenés vendégfogadás sem marad el, erre 13.30-kor kerül sor Varró János népzenész előadásában, majd a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje tart harci bemutatót. A látogatók megismerkedhetnek a Gaja Környezetvédő Egyesület munkájával, megtekinthetik Karlinszky Balázs vetített képes előadását a X–XI. századi várakról Magyarországon. Bozai Éva vezetésével bőrműves foglalkozás lesz, Csík László a fafaragás rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket.

Nagy Károly méhészeti bemutatót tart, a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület is a helyszínen lesz, Zsenits Ákos a madárbemutatóért felel, a szertűzről pedig a Fejér Oroszlán Dobkör gondoskodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!