Magyarok Nyilai: újabb gyanúsítás, bizonyítékokat vár a Jobbik

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség a Budaházy György-féle, terrorcselekmény elkövetésével csoport ügyében, a férfit lőszerrel visszaéléssel gyanúsította meg a főügyészség. A gyanúsított Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke arról tájékoztatta a párt Fejér megyei elnökét, hogy nincs köze a Magyarok Nyilaihoz

MTI

Keresztes Imre közleményében azt írta: a terrorcselekmény és más bűncselekmény miatt Budaházy György és társai elleni büntetőügyben hétfőn hallgatta ki a főügyészség a gyanúsítottat, Rihó Krisztiánt.
A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Budaházy György vezette bűnszervezet egyik - gyanúsítottként már korábban eljárás alá vont - tagjának a 2009. március 30-ai kérésére, ismeretlen helyről, engedély nélkül 50 darab 9 milliméteres lőszert szerzett be, majd azokat 2009. április 7-én továbbadta az azokat nála megrendelő társának - olvasható a tájékoztatásban.
A főügyész az MTI kérdésére, hogy a közleményben miért szerepel a gyanúsított neve, azt mondta, "azért, mert közszereplő".
Az MTI ezt követően internetes keresőprogramok segítségével egyetlen olyan, a közleményben szereplővel azonos névre talált rá, amelynek viselőjével kapcsolatban felmerülhet a "közszereplőség" fogalma. A Jobbik Magyarország Mozgalom vértesacsai szervezetének honlapján ugyanis az olvasható, hogy Rihó Krisztiánnak hívják a Jobbik Fejér megyei hetedik választókerületének kampányfőnökét.

Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke arról tájékoztatta a párt Fejér megyei elnökét, hogy nincs köze a Magyarok Nyilaihoz - áll a szerkesztőségünkbe hétfőn eljuttatott sajtóközleményben.
A közlemény szerint Rihó Krisztián is értetlenül áll a történtek előtt. Pont azért vett részt a bicskei Jobbik megalapításában, mert hisz abban, hogy az alkotmányos kereteken belül, a demokratikus normák betartásával is lehet radikálisan változtatni hazánk sanyarú helyzetén.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom várja az esetleges bizonyítékokat a gyanúsítással kapcsolatban, hiszen eddig többször előfordult, hogy a hatóságok indokolatlanul kevertek bele személyeket ebbe az ügybe - zárul a sajtóközlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!