Aranylakodalom Sárszentmihályon

Sárszentmihály - Újra egybekeltek, ötven év után. Szombaton délelőtt tizenegy órakor Tóth Ferenc és Herczeg Mária megerősítette öt évtizede, 1960. január 21-én tett fogadalmát, hogy jóban-rosszban hűséggel kitartanak egymás mellett.

Móré Erzsébet

Az aranylakodalomra  persze már nem „kettecskén” jöttek, hiszen öt leányuk - Mária, Margit, Ildikó, Katalin és Erika -, az ő férjeik és összesen kilenc unokájuk várták az „újraesküvő” szép, megható perceit.

Természetesen ezúttal is voltak tanúk: mégpedig két unoka, a hetven esztendős nagymamáé a másodszülött, Margit lánya Szilvia, a nagypapáé pedig az elsőszülött Marika gyermeke, Anita.

Nagyné Lajos Márta anyakönyvvezető szívhez szóló szavai után a család közösen ünnepelt tovább, az évfordulósok  sárszentmihályi házában, ahol a meglepetés-ebédet a legidősebb lány, Mária főzte.

Amikor a ceremónián jártunk, a menü persze még titok volt az ünnepeltek előtt, de nekünk elárulták: hagyományos, igazi családi-otthoni fogások készültek: aranyló húsleves, rántott hús, frissensültek és pörkölt. No meg torta, gyertyával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!